Weekly News

Foto: Edi Iordănescu: “Avem multă încredere”

Edi Iordănescu: “Avem multă încredere”

Mâine, echipa națională a României joacă un meci capital pentru calificarea la European. Doar un punct le trebuie tricolorilor pentru a merge European după 8 ani. 

„Am venit aici foarte conștienți de momentul pe care îl avem în față. E un moment pe care îl căutăm de foarte mult timp. A venit acest moment cu foarte multă încredere, cu multe sacrificii și consecvență”

„Avem multă încredere că putem face ultimul pas și să jne calificăm la EURO după 8 ani. Contăm pe multe elemente mâine, e un grupă care a făcut multe progrese. Siguranța defensivă e unul dintre capitolele la care am evoluat, suntem fericiți că avem cea mai bună apărare din grupă. Am luat 4 goluri, jumătat din ele cu Elveția. Asta nu ne garantează însă nimic mâine, trebuie să muncim și să credem în obiectivul nostru”

„E dificil să prezentăm planul tactic acum. Dar dacă ne calificăm, voi explica planul cu bucurie”

„Suntem conștienți de forța adversarului, apreciez calitatea individuală a lor. I-am studiat și la echipele de club, nu doar la națională. Am descoperit jucători valoroși, care joacă înc upele europene în fiecare sezon. Funcționează foarte bine și ca echipă. Au și un antrenor pe care îl respect foarte mult. Deci, mă aștept la un meci foarte greu. SUntem conștienți de miza, presiunea jocului de mâine, dar grupul e pregătit pentru absolut orice”

Tot timpul factorii extrerni infuențează într-o măsură. Avem factori care ne influențează munca, activitatea. Avem o presiune mare, sunt mulți ani de când nu am mai fost la un turneu final”

„Suntem conștienți de ce se întâmplă în Israel. Eu rămân un om de fotbal, focusul meu e la meciul de mâine”

„Nu am stabilit primul 11, mai avem un antrenament. Mai avem o noapte, mâine trebuie să mai discutăm, mai avem semne de întrebare cu privire la anumiți jucători și sper să facem alegerile cele ami bune”

„E datoria noastră să ne gândim la tot contextul, dar e doar treaba staff-ului. Noi suntem acum focusați doar pe jocul de mâine, sper să venim calificația casă, să nu mai prelungim momentul. În cazul nefericit în care nu se întâmplă mâine, avem puterea să ne ridicăm rapid în picioare”

„Am energie, mă ajută vârsta, sunt pauzele dintre acțiuni care îmi dau timp să mă regenerez”

„Am încredere totală în băieți, dacă ne calificăm înseamnă că toată munca noastră a fost potrivită”

Razvan Iova

Articole similare