Weekly News

Foto: Astăzi se joacă România - Belgia! Iordănescu: „O nouă provocare”

Astăzi se joacă România - Belgia! Iordănescu: „O nouă provocare”

După debutul senzațional la Campionatul European, echipa națională a României dispută al doilea joc din grupă și înfruntă o formație de prim rang european, Belgia. 

”Nu-mi place să fac comparații între echipe, vorbim de o nouă provocare. Vorbim de locul 3 mondial, care are jucători valoroși. Sunt sigur că suntem pregătiți și așteptăm această provocare. Clar că sunt experiențe fantastice.

Trebuie să ne ridicăm, să ne organizăm, să fim exacți și să avem momentele noastre în care să ne facem fotbalul. Rezultatele nu le putem controla noi, dar o să rămânem focusați la ce putem să facem. Am fost mereu la mâna noastră și trebuie să rămână așa.

Le-am trimis un mesaj de echilibru, e clar că îți dorești să te echilibrezi cât mai repede după o victorie ca asta. Știți că eu am condamnat aceste stări diametral opuse. Fotbalul se schimbă imediat, contează mulți factori. Noi am crezut mereu în procesul nostru, dacă este unul corect și rezultatul o să vină. Eu știu că lumea analizează doar jocul și rezultatul, dar contează și ce se întâmplă în spate.

Fiecare are dreptul la opinie. Echipa a demonstrat că după mult timp, România a scos capul la suprafață. Am încredere că putem produce lucruri deosebite. Mereu am spus că am încredere în potențialul fotbalistului român. Când se va termina acest turneu pentru noi, îmi doresc ca această echipă să fie un factor pozitiv pentru tineri, să inspirăm. Am început foarte bine acest turneu, iar încrederea mea pentru echipă este mereu.

Trebuie să avem o strategie foarte bine definită. Sunt factori pe care nu-i poți influența și te pot trimite într-o direcție sau alta. Veți vedea schimbări, multe nu vor fi. Cu toate că va fi un consum mare de energie, dar vor avea o prestație pe care românii noștri o așteaptă.

Ar înseamna istorie (n.r. victoria cu Belgia și calificarea în optimi) și un exemplu fantastic pentru România. După acest joc, românii s-au adunat înspre națională. Am simțit o unitate, am simțit încredere, speranță. Lucrurile astea ne motivează.

Toți suntem foarte motivați și suntem pregătiți să dăm tot ce e mai bun. Adversarul este unul colosal, asta e realitate. Într-un joc au 4-5 ocazii imense și suntem conștienți de asta. O să ne punem în slujba tricolorului și sperăm ca la final să obținem calificarea mai departe. Dacă se va întâmpla asta va fi o șansă în plus să gestionăm ultimul meci. Dar după joc o să vedem ce se va întâmpla.

Ne cunoaștem adversarii și ei ne cunosc pe noi. Avem și primul joc pe care l-am analizat foarte bine și știm ce să facem. De la mijloc în sus, orice jucător al Belgiei poate să facă diferența.

Ne dorim calificarea, acesta este obiectivul. Totul trebuie luat pas cu pas. Dacă un punct este suficient, atunci este bine venit. Noi ne dorim să scoatem totul din acest meci”, a declarat Edi Iordănescu.

Razvan Iova

Articole similare