Weekly News

Foto: Continuă campania împotriva drogurilor în școlile din Dolj

Continuă campania împotriva drogurilor în școlile din Dolj

În ultimele două zile, poliţiştii doljeni au continuat activităţile în cadrul Campaniei de informare în vederea prevenirii traficului și consumului de droguri, în unitățile de învățământ preuniversitar.


Poliţişti din cadrul structurilor de siguranţă şcolară, ordine publică, poliţie rutieră sau prevenirea criminalităţii s-au aflat în mijlocul elevilor, scopul nostru principal fiind informarea elevilor cu privire la efectele nocive ale consumului de droguri.

  

În cadrul activităţilor desfăşurate, elevilor le-au fost prezentate efectele dăunătoare asupra sănătăţii și calității vieții umane atât a consumului de droguri sau a altor substanțe interzise, cât și a consumului de alcool – factori favorizanți în generarea unor probleme de comportament.


De asemenea, în cadrul proiectului național „Plecatul de acasă nu este o soluție!”, poliţiştii au transmis copiilor o serie de sfaturi şi recomandări în ceea ce priveşte disparițiile de minori/plecările voluntare, încurajându-i să aibă o bună comunicare cu părinții.


Totodată, elevilor le-au fost prezentate regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.


Aceştia au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe "zebră" sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță

Razvan Iova

Articole similare