Weekly News

Foto: Doljul, pe locul 5 într-un clasament al ratei de promovare la Bacalaureatul de toamnă

Doljul, pe locul 5 într-un clasament al ratei de promovare la Bacalaureatul de toamnă

Ministerul Educației a publicat astăzi, 25 august, pe site-ul dedicat bacalaureat.edu.ro, rezultatele inițiale obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august 2023.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

În județul Dolj, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 34,2% (promoția curentă și anterioară), procent ce situează județul Dolj pe locul V la nivel național.

Au promovat 268 de candidați, dintr-un total de 783 de candidați prezenți.

- 10 unități școlare au rata de promovare peste 50%

- 4 unități școlare au rata de promovare 0%

Reamintim că în această sesiune au fost înscrisți 963 de candidați pentru a susține probele. 1 candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

 

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 25 august, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 29 august.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

Razvan Iova

Articole similare