Weekly News

Foto: Gala Sportului Românesc: Premii la 19 categorii, pentru rezultatele sportive de excepție din anul 2023

Gala Sportului Românesc: Premii la 19 categorii, pentru rezultatele sportive de excepție din anul 2023

Agenția Națională pentru Sport, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Asociația Presei Sportive din România, Fundația Casa Campionilor și numeroși alți parteneri publici și privați dedicați excelenței, organizează “Gala Sportului Românesc 2023”, manifestare care va celebra rezultatele sportive de excepție din anul care a trecut. 

Evenimentul va avea loc pe data de 14 februarie 2024, începând cu ora 18:00, într-un edificiu-simbol al culturii naționale - Ateneul Român din București, și va fi transmis în direct de Televiziunea Română.

Gala Sportului Românesc va reuni într-un cadru solemn elitele sportului din întreaga țară, înalți oficiali ai statului, reprezentanți ai autorităților locale, ai misiunilor diplomatice, parteneri și colaboratori ai Agenției Naționale pentru Sport, mass-media.

 “Suntem în febra pregătirilor pentru Gală și mă bucur că evenimentul nostru a avut atâtea ecouri frumoase. Foarte mulți parteneri de excepție ni s-au alăturat, cu un entuziasm pe care doar sportul îl poate genera, prin energia și valorile sale pozitive. Campionii noștri, dar și oamenii care țin în mișcare mecanismul din spatele performanței, se vor afla în lumina reflectoarelor, într-o ceremonie care va aduce universul excelenței în casele tuturor românilor. Vă invităm să ne urmăriți!” a declarat Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Gala Sportului Românesc beneficiază de susținerea CEC Bank, Top Line România, MaxBet, Apa BUCOVINA, Cramele Cricova, Zetea Transilvania, Echipamente Evenimente, Fox România, Nusco Group și Fiterman Pharma, cu sprijinul următorilor parteneri instituționali: Ministerul Culturii, Ateneul Român București și Teatrul Muzical “Ambasadorii”.

Într-o atmosferă plină de emoție, “Gala Sportului Românesc” va evidenția diversitatea și bogăția talentului și valorii sportului românesc, oferind premii pentru 19 categorii, pe baza rezultatelor obținute pe parcursul anului 2023. Nominalizările la cele 19 categorii și desemnarea câștigătorilor sunt realizate de Asociația Presei Sportive din România, iar laureații vor fi anunțați în cadrul evenimentului din 14 februarie.

Cele 19 categorii sunt:

1.Sportivul anului

2.Sportiva anului

3.Antrenorul anului

4.Antrenoarea anului

5.Sportivul anului în sport paralimpic

6.Sportiva anului în sport paralimpic

7.Special Olympics

8.Evenimentul anului în sport / Cea mai bună organizare a unei competiții internaționale în România

9.Echipa anului – masculin sporturi de echipă

10.Echipa anului – feminin sporturi de echipă

11.Echipa anului – masculin sporturi individuale

12.Echipa anului – feminin sporturi individuale

13.Speranțele sportului românesc feminin

14.Speranțele sportului românesc masculin

15.Echipa anului – competiții mixte

16.Președintele de federație al anului

17.Cel mai bun administrator în sport

18.Trofeul de excelență

19.Premiul special al Agenției Naționale pentru Sport / Legenda sportului.

Ca element inedit, cu ocazia Galei Sportului Românes, publicul iubitor de performanță va putea admira în foaierul Ateneului Român „Naționala Culturii”, o serie completă de tricouri din colecția „Euro 2024”, cu numele unor însemnați oameni de cultură români. Proiectul este inițiat de Galeriile Artmark alături de Federația Română de Fotbal, finalitatea acestuia fiind susținerea unei cauze umanitare dedicate luptei împotriva abandonului școlar, ce aparține Asociației SOS Satele Copiilor.

 “Gala Sportului Românesc 2023” va putea fi urmărită live pe TVR Info, dar și pe paginile de Facebook @Agenția Națională pentru Sport și @Gala Sportului Românesc. 

Razvan Iova

Articole similare