Weekly News

Foto:   Marian Vasile, propus spre excludere din PNL Dolj, după negocieri de candidatură cu alte partide

Marian Vasile, propus spre excludere din PNL Dolj, după negocieri de candidatură cu alte partide

Consilierul local Marian Vasile a fost propus spre excludere din PNL Dolj chiar de președintele organizației municipale Craiova, deputatul Nicolae Giugea, pe motiv că acesta nu se aliniază la regulamentele interne ale formațiunii politice. 

Motivul invocat este de fapt o împachetare a zvonurilor din ultimele luni conform cărora Vasile ar negocia și cu alte partide pentru a fi susținut pentru a-și îndeplini un vis: acela de a fi primarul Craiovei. Bârfele de la colțuri au prins contur când liderul AUR, George Simion, a fost primit de Marian Vasile în casa sa din localitatea doljeană Leamna. Tot în aceiași zi, Simion a purtat discuții și cu actualul viceprimar al Craiovei Răzvan Diaconu, tot un liberal care a ajuns în fruntea administrației locale cu sprijinul PSD Dolj. Și cum liberalii nu vor să se mai spună că organizația de la Dolj e plină de trădatori, au rupt pisica-n două și au trecut la excluderi. Numai că nici Nicolae Giugea nu este cel mai potrivit să propună excluderea lui Vasile deoarece cu ceva timp în urmă Giugea a aruncat cu noroi tocmai în organizația din partea careia vrea să candideze la Primăria Craiova, numind organizația un "partid de interlopi". La pachet cu Marian Vasile, au fost propuși pentru excludere și consilierii Mădălin Voicinovschi, în suflet acesta purtând trandafirii PSD, și Cosmin Corâțu, prieten cu Vasile. "Biroul Politic Local al PNL Craiova, întrunit în ședință în data de 10.02.2024 a decis, prin vot, să propună excluderea din partid a unui număr de trei membri – Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi, care au și calitatea de consilieri locali. Decizia a fost luată ca urmare a încălcării de către aceștia a prevederilor articolului 25, literele d,e, g și i, precum și a articolului 26, aliniatul 2 din statutul Partidului Național Liberal. Cei trei, în calitate de membri ai Biroului Politic Local al PNL Craiova au refuzat în mod repetat să participe la activitățile partidului la care au fost convocați de organismele de conducere în subordinea cărora se află sau din care fac parte, încălcând astfel prevederile articolului 25, litera e din statutul PNL. De asemenea, deși conducerea PNL Craiova a decis că bugetul pe anul 2024 al municipiului Craiova în forma prezentată de Primăria Craiova nu reprezintă valorile și ideile liberale și nu respectă dorințele și interesele cetățenilor care au votat PNL și că toți consilierii PNL vor depune amendamente pe care cetățenii le-au cerut și care au fost apoi discutate în cadrul partidului, cei trei consilieri nu au respectat această decizie, ceea ce înseamnă încălcarea prevederilor articolului 26, aliniatul 2, litera b. Ca urmare, în conformitate cu prevederile articolului 26, 
aliniatul 1, litera h din statutul PNL,  Biroul Politic Local a votat propunerea de excludere din partid a lui Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi. Conform statutului, propunerea Biroului Politic Local al PNL Craiova a fost înaintată către Biroul Politic Județean care urmează să se pronunțe în termen de cel mult 30 de zile, conform articolului 27 din statutul partidului", se arată într-un comunicat al deputatului Nicolae Giugea. 
Scenariile pe care și le-a făcut Marian Vasile de-a lungul timpului s-au dovedit pure iluzii și cel mai probabil și cel cu el în postura de candidat AUR la funcția de primar al Craiovei va fi tot doar o dorință neîndeplinită. Asta pentru că cel mai probabil Răzvan Diaconu va fi candidatul auriștilor, având în vedere multe relații personale pe care le are acesta cu apropiați ai lui George Simion, iar pesediștii cel mai probabil ar oferi un post de viceprimar unui candidat cu care a mai colaborat și nu unuia care a înjurat-o în cercuri restrânse de mai multe ori pe Olguța Vasilescu. Cu mutările acestea realizate pe un fond de frustrare politică, cel mai probabil, Marian Vasile se îndreaptă spre finalul carierei sale politice. 
 

Anca Ochianu

Articole similare