Weekly News

Foto: Teatrul Colibri Craiova anunță cu bucurie deschiderea unei noi microstagiuni cu Teatrul ACT București

Teatrul Colibri Craiova anunță cu bucurie deschiderea unei noi microstagiuni cu Teatrul ACT București

Teatrul Colibri Craiova deschide joi, 23 noiembrie, ora 19:00, Stagiunea Colibri.ACTul 8 cu recenta premieră a Teatrului ACT București „Acasă/La zoo“ de Edward Albee, montată pentru prima dată în România în varianta integrală, în regia și traducerea lui Silviu Debu, scenografia Ioana Pashca, avându-i în distribuție pe Ionuț Grama, Ada Condeescu și István Téglás. 

​Teatrul Colibri Craiova deschide joi, 23 noiembrie, ora 19:00, Stagiunea Colibri.ACTul 8 cu recenta premieră a Teatrului ACT București „Acasă/La zoo“ de Edward Albee, montată pentru prima dată în România în varianta integrală, în regia și traducerea lui Silviu Debu, scenografia Ioana Pashca, avându-i în distribuție pe Ionuț Grama, Ada Condeescu și István Téglás. ​„Acasă/La zoo“ este o producție Teatrul ACT, susținută de Conceptual Lab by Theo Nissim. După București, prima reprezentație a spectacolului „Acasă/La zoo“ din țară este la Craiova, știut fiind faptul că spectacolele ACT s-au jucat în premieră la Craiova, Teatrul Colibri fiind singurul din țară cu microstagiune constantă a instituției bucureștene.

​După „Capra sau Cine-i Sylvia?” (r: Alexandru Dabija, 2007), Edward Albee revine la Teatrul ACT cu o poveste despre iubire, dar și despre cruzimea pe care ne-o putem provoca unii altora în fiecare zi. Cu o oarecare brutalitate și cu un umor negru tipic lui Albee, textul „Acasă/La zoo” combină clasicul din 1958 - „The Zoo Story” cu piesa într-un act - „Home Life”, scrisă în 2004. „Home Life” precedă întâlnirea fatidică a lui Peter (Ionuț Grama) cu Jerry (István Téglás) pe o bancă din Central Park și-l prezintă pe Peter împreună cu soția lui Ann (Ada Condeescu). Sub aparența normalității se ascunde o poveste umană captivantă, care explorează temele izolării, singurătății și dezumanizării.

​ „Pe lângă temele mereu actuale, cum ar fi - lipsa de comunicare, sexualitatea sau diferența dintre clasele sociale, textul «Acasă/La zoo» de Edward Albee ne propune spre dezbatere un subiect foarte interesant: oare când și cât este bine să ne lăsăm conduși de instinctul animalic? Și când și pentru câtă vreme este bine să ținem acest instinct sub control? Indiferent de opțiunile pe care le-am alege, privind și ascultând cele trei personaje ale piesei, ajungem la concluzia că instinctele animalice sunt săpate adânc în ADN-ul nostru. Indiferent de cât de mult am încerca să le negăm existența, mai devreme sau mai târziu, instinctele vor ieși la suprafață în moduri extrem de surprinzătoare sau uneori chiar șocante, reamintindu-ne fiecăruia dintre noi: «Nu esti o legumă. Stai liniștit. Ești un animal. Și tu ești un animal.» “ - Silviu Debu, regizorul spectacolului

Următorul spectacol din această microstagiune, producție a Teatrului ACT București, îl readuce pe Marcel Iureș la Teatrul Colibri Craiova.

 

Publicul craiovean are șansa să (re)vadă joi, 14 decembrie 2023, la ora 19:00, spectacolul „Rosto“, adaptare după I.L. Caragiale, regia și scenografia Alexandru Dabija, cu actorii: Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader.

 

„Această nouă producție - în care spiritul ludic al regizorului întâlnește lumea lui Caragiale - are la bază o dramatizare realizată de Alexandru Dabija, care pune în legătură fragmente din mai multe schițe ale marelui scriitor. Spectacolul „Rosto“ spune o poveste misterioasă, cu infinite nuanțe despre învățământul românesc, oferind o imagine realistă a societății actuale.“ www.teatrulact.ro

 

„Era Caragiale un reacționar? Sigur, nu era progresist. Nu era nici așa, nici altminteri. De aceea, deși are palmă grea, îl simțim de-al nostru și-l apelăm tandru «Nenea Iancu». Avea ureche bună și asculta cu atenție. E rîndul nostru să-l ascultăm.“ (regizorul Alexandru Dabija)

 

Cele două spectacole se adresează unui public de peste 16 ani! Preț bilet: 30 lei/pers.

 

Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 - 13:00 / 16:00 - 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 - 13:00.

Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.

 

​Parteneriatul Teatrului Colibri Craiova cu Teatrul ACT București a început în anul 2014, sub genericul Colibri într-un ACT, cu spectacolul „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija. Cu spectacolul „Rosto“, programat pe 14 decembrie, se împlinesc 39 de reprezentații marca Teatrul ACT București pe scena Teatrului Colibri Craiova.

Razvan Iova

Articole similare