Weekly News

Foto: Primăria Craiova continuă campania de colectare a deșeurilor textile

Primăria Craiova continuă campania de colectare a deșeurilor textile

Craiovenii au la dispoziție mai multe containere pentru colectare separată a deșeurilor textile – îmbrăcăminte și încălțăminte, amplasate în 22 locații din municipiul Craiova.


Craiovenii au la dispoziție mai multe containere pentru colectare separată a deșeurilor textile – îmbrăcăminte și încălțăminte, amplasate în 22 locații din municipiul Craiova.

Astfel, s-a dublat numărul de containere și s-a extins numărul locațiilor unde cetățenii pot depune articolele de îmbrăcăminte, încălțăminte, precum și alte țesături care nu le mai sunt de folos (încălțăminte, perdele, draperii, pături, pilote, perne, lenjerii de pat etc.).

În total, în acest moment, în municipiul Craiova, sunt funcționale 44 containere pentru colectare separată a deșeurilor textile – îmbrăcăminte și încălțăminte, în 22 locații special amenajate, aflate în apropierea stațiilor mijloacelor de transport în comun și a piețelor.

Deșeurile sunt preluate de către EUROTEX SH SRL partener autorizat, care se ocupă de sortarea, igienizarea, repararea și transformarea țesăturilor în produse reutilizabile.

Proiectul, ce se desfășoară în parteneriat cu Primăria Craiova, s-a dovedit a fi un real succes datorită implicării majore a cetățenilor în derularea acestei campanii de colectare a deșeurilor textile.

În anul 2023, au fost colectate 302,86 tone de textile, o cantitate impresionantă, motiv pentru care EUROTEX SH SRL a decis dublarea numărului de containere amplasate inițial în cele 16 locații și extinderea infrastructurii de colectare cu 6 noi locații a câte 2 containere.

 

În plus, EUROTEX SH SRL, pe lângă containerele de colectare personalizate cu sigla municipalității, puse la dispoziție, gratuit, pentru colectarea regulată a deșeului textil și raportarea completă asupra cantităților colectate, va oferi cetățenilor posibilitatea de a afla cantitatea emisiilor de carbon și resursele valoroase pe care le pot economisi prin intermediul unui calculator - Textile Eco Calculator ce poate fi accesat prin scanarea codului QR ce se va regăsi pe fiecare container.  

 

Lista zonelor unde sunt amplasate containere dedicate pentru colectarea deșeurilor textile:

✓ Bulevardul Decebal zona SUCPI

✓ Bulevardul 1 Mai - zona Ciupercă

✓ Str. Nanterre intersecție cu str. Spania

✓ Strada Frații Golești – zona Piața Centrală

✓ Bulevardul Dacia – zona Gară

✓ Strada Henri Coandă – zona Piața Valea Roșie

✓ Strada Brazda lui Novac – Complex vechi Baba Novac

✓ Strada 1 Decembrie 1918 – zona Simplon

✓ Str. N. Iorga intersecție str. Gogu Constantinescu

✓ Bulevardul 1 Mai – zona Fabrica de Confecții.

✓ Strada Sf. Dumitru intersecție cu str. Felix Aderca.

✓ Bulevardul Oltenia – zona Carrefour

✓ Bulevardul Dacia – zona Olimp

✓ Bulevardul Oltenia – lângă stația de autobuz de la Orizont - sens de mers către Niela.

✓ Bulevardul Nicolae Titulescu – la Groapă

✓ Bulevardul Oltenia – stația de autobuz de la Niela

✓ Strada I. D. Sîrbu intersecție cu str. 22 Decembrie 1989

✓ Strada George Enescu zona Cimitir Sineasca

✓ Strada George Enescu zona Racheta

✓ Bulevardul Oltenia zona Materna

✓ Strada Maria Tănase bl. a 9

✓ Cartier Aeroport

Razvan Iova

Articole similare