Weekly News

Foto: S-a semnat contractul de execuție pentru contruirea Spitalului Regional de Urgență Craiova

S-a semnat contractul de execuție pentru contruirea Spitalului Regional de Urgență Craiova

Primarul municipiului Craiova a participat joi, de Ziua Olteniei, la sediul Guvernului, la semnarea contractului de execuție pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova, alături de Premierul Marcel Ciolacu, Ministrul Sănătății - Alexandru Rafila, Ministrul Fondurilor Europene - Adrian Câciu și președintele Consiliului Județean Dolj - Cosmin Vasile.

„Am participat, astăzi, la Sediul Guvernului României, la semnarea contractului de execuție pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova. Este o promisiune onorată de către Guvernul României, care va deservi întreaga regiune a Olteniei. Intrăm, așadar, într-o nouă etapă, de luna viitoare urmând să înceapă lucrările efective la noul spital, care va avea două clădiri separate, conectate printr-un coridor. Clădirea principală va găzdui toate departamentele spitalului, în timp ce a doua clădire va fi dedicată Centrului de tratare a cancerului”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Cu o capacitate de 807 paturi pentru internare continuă, 19 săli de operație, 38 de camere pentru servicii de diagnostic și tratament și o gamă completă de facilități medicale de ultimă generație, Spitalul Regional de Urgență Craiova va oferi asistență medicală interdisciplinară la standarde internaționale și va deservi toate cele cinci județe din regiunea Oltenia: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

Clădirea principală a unității medicale va avea 8 niveluri în total, oferind spații adecvate pentru toate serviciile necesare, inclusiv spații tehnice în cele 5 turnuri de spitalizare. În plus, proiectul include 1567 de locuri de parcare, atât exterioare, cât și subterane, pentru a asigura accesul ușor și comod al pacienților și personalului medical. Spitalul Regional de Urgență Craiova va oferi acces prompt și sigur la un sistem medical de urgență la cele mai înalte standarde și va utiliza cele mai bune practici în materie de eficiență energetică.


Anca Ochianu

Articole similare