Weekly News

Foto: Berceanu lovește capul lui Ciucă: Nu are nicio legătură cu partidul și cu politica și cu campania electorală

Berceanu lovește capul lui Ciucă: Nu are nicio legătură cu partidul și cu politica și cu campania electorală

Fostul ministrul democrat – liberal Radu Berceanu a ieșit, săptămâna trecută, „la televizor” pentru a-i urechea pe membrii Partidului Național Liberal, din cauză că sunt „foarte nepregătiți”. Mai mult, Berceanu consideră că președintele PNL Nicolae Ciucă ar trebui schimbat pentru că acesta nu are stofă de politician.

Încă din primele minute ale emisiunii La final, moderată de jurnalistul Ion Cristache, Radu Berceanu le-a transmis un semnal liberalilor care la anul trebuie să treacă de patru runde de alegeri pentru care nu au candidați, dar nici o strategie. „Noi am mai văzut un film în care a dispărut PNȚCD-ul și să știți că lucrurile se pot repeta (...) eu pe vremea aia vorbeam cu niște pnțcd-iști și ziceau <> ... electoratul este electorat, când un partid are rezultate din ce în ce mai slabe, lumea odată se decuplează (...) poate e un pic exagerat din partea mea, dar e un fel de zguduială așa către ei. Să se gândească la faptul că se pot întâmpla lucruri grave. Ei pot să ajungă la cel de-al patrulea rând de alegeri de anul viitor să ia un scor cu o singură cifră”, a precizat Radu Berceanu. Acesta a opinat faptul că liberalii obișnuiesc să se lase ghidați de la Cotroceni. „Este domnul președinte Ciucă. Din punctul meu de vedere, dumnealui este din altă parte a lucrurilor, nu din politică. Pentru mine se vede clar că nu e de aicea. E ca și cum m-ar fi pus pe mine domnul Iohannis șeful Statului Major. Nu ministrul apărării, șeful Armatei, care am făcut și eu șase luni de armată acum vreo 40 ani, dimineața jucam tenis ... se vede că nu e de aicea și nici nu are cum să devină, omul e militar, dar politician în mod evident nu e”, a precizat Radu Berceanu.

Ex-liderul democrat-liberalilor doljeni a declarat că oferta electorală liberală nu există pentru alegerile de anul viitor, cu excepția câtorva orașe unde actualii primari vor câștiga un nou mandat. „Nu au intrat în direcția electorală. Trebuie să ai candidați în primul rând. Pentru alegerile locale trebuie să te duci pe acolo prin județe. Domnul Ciucă nu vine în propriul lui județ, el e senator de Dolj. Nu știu dacă în ultimii trei ani, o fi fost pe la dânsul la Plenița, pe acasă pe la părinți, dar în județ, să țină o conferință ..... A, a făcut ceva... Când eram cu USR-ul, aveam prefect, când a venit domnul Ciucă și noi cu PSD-ul, nu mai avem prefect, avem subprefect. Prefectul a fost dat la PSD, în județul unde e el senator”, a subliniat Berceanu care susține cu tărie că Nicolae Ciucă trebuie „dat jos” de la conducerea PNL. „Nu are nicio legătură cu partidul și cu politica și cu campania electorală. Nu are ce să caute acolo, îmi pare rău”, a concluzionat Radu Berceanu.


Anca Ochianu

Articole similare