Sport
Ştiinţa, meci important pentru menţinerea pe podium. Avancronica LPF a duelului cu Botoşani

După ce a ieşit din lupta pentru titlu, în urma celor două eşecuri surprinzătoare cu Clinceni şi Sepsi, Universitatea Craiova se concentrează acum pe menţinerea ultimei poziţii pe podium, iar meciul de astăzi, cu FC Botoşani, programat de la ora 19, pe arena "Ion Oblemenco", este unul extrem de important pentru păstrarea locului 3. Dacă va câştiga, Universitatea îşi va asigura în mare măsură poziţia de baraj pentru Europa League şi se va putea concentra pe Cupa României, unde urmează returul semifinalei şi finala. 

Avancronica LPF: 

"Cele două echipe s-au mai întâlnit de 19 ori în principala competiţie internă, de opt ori au câştigat craiovenii, de șase ori s-au impus moldovenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Botoşănenii sunt fără victorie în deplasare, palmaresul confruntărilor cu Universitatea gazdă cuprinzând două remize şi șapte victorii ale oltenilor.

Primul joc a avut loc în stagiunea 2014/2015, când Universitatea Craiova a câştigat pe teren propriu cu 2-1 (1 noiembrie 2014).

Întâia victorie din contul moldovenilor a venit pe 2 mai 2015, FC Botoşani - Universitatea Craiova 2-0 (marcatori: Acsinte, Batin).

Cele mai multe goluri în campionat: 16 octombrie 2015, FC Botoşani - Universitatea Craiova 3-2.

Ultimul succes din contul botoşănenilor: 26 noiembrie 2018, FC Botoşani - Universitatea Craiova 2-1.

Cea mai recentă întâlnire directă: 21 aprilie 2021, FC Botoşani - Universitatea Craiova 1-1, goluri înscrise de Realdo Fili şi Andrei Ivan.

Marius Croitoru vs U Craiova în toate competiţiile: 8 jocuri - 3 remize - 5 înfrângeri.

Mediile de vârstă: Universitatea Craiova - 26 ani şi 6 luni; FC Botoşani - 26 ani şi 3 luni."

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.