Sport
Povestea transferului lui Dobrin la Universitatea Craiova

Tănase Dima, fostul antrenor secund al lui Florin Halagian la FC Argeș, a povestit pentru ProSport cum Nicolae Dobrin a fost aproape de Universitatea Craiova și câți bani ar fi urmat să primească „Gâscanul”. 

În 1974, Dobrin a fost aproape să semneze cu Universitatea Craiova, iar „Prințul din Trivale” ar fi urmat să fie coleg cu Ion Oblemenco și Ilie Balaci. Cu aceste nume în echipă, Universitatea Craiova ar fi dominat fotbalul românesc: „Gicu avusese deja două mari dezamăgiri. În ’70 nu jucase deloc pentru România în Brazilia, iar în ’72 nu i s-a permis de către Ceaușescu să se transfere la Real Madrid.

La vremea aceea Adrian Păunescu era un om influent pe lângă aparatul de Stat și un înfocat fan al Universității Craiova. El a știut cum să îl ia pe Gicu Dobrin la sentimente și ni-l tot invita pe la Cenaclurile Flacăra pe care le organiza. Eu m-am prins de interesul pe care îl avea Păunescu și i-am spus lui Halagian să nu îl mai lase pe Gicu să meargă cu Adrian Păunescu, că într-o zi o să ne trezim cu el la Universitatea Craiova. Și nu a mai durat mult, că într-o noapte Gicu a și plecat din Pitești cu tot cu bagaje la Craiova.

Acolo numărul unu era Nelu Oblemenco, dar era bun prieten cu Dobrin. În vestiar lângă ei apăruse și puștiul Balaci. Pe atunci el avea vreo 17-18 ani. Adrian Păunescu trimisese pe cineva la Pitești și i-au pus pe masă lui Gicu Dobrin peste 160.000 de lei. Prima dată Dobrin a cerut atât de mult doar ca să vadă dacă ei sunt dispuși să îi dea banii ăștia sau vor pleca acasă și nu o să mai fie niciun scandal. Dar când a văzut că i se pune atâția bani în față în cele din urmă a acceptat și a plecat la Craiova. Apoi vreo trei luni a fost în Pitești un adevărat circ. Oamenii aflaseră că Dobrin plecase din oraș și veneau zilnic peste noi la stadion.

Nu mai voiau să lucreze și spuneau că vor face grevă spontană dacă Dobrin nu revine de la Craiova. Gicu acceptase deja să joace pentru Universitatea, dar încă nu se semnaseră actele. S-au făcut presiuni pe noi și de la București ca să nu semnăm acordul de transfer. Craiova ne oferea o sumă mare de bani, dar și trei jucători la schimb. Dinamo și Steaua nu i-au putut obține semnătura lui Dobrin, dar Universitatea Craiova a fost la un pas să îl legitimeze pe Dobrin. În cele din urmă Dobrin nu a primit acceptul de transfer, iar după trei luni a revenit la FC Argeș”, a spus Dima pentru ProSport.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.