Sport
Mirel Rădoi: „Nu am niciun regret că am venit la națională”

Selecționerul Mirel Rădoi a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre mai multe subiecte, iar cele mai importante ar fi rezultatele din ultima vreme ale naționalei și participarea la Jocurile Olimpice. 

Supărarea după eșecul cu Armenia rămâne, dar trebuie să mergem mai departe și suntem încrezători. Greșelile i-au supărat și pe jucători, am avut o discuție după meci și sper că au înțeles ceva. Raportul este făcut, am avut o discuție cu federația și le-am spus că nu va fi făcut public decât dacă plec de la națională. Dacă vom pierde amicalul cu Anglia, dar jucătorii vor respecta sarcinile, atunci va fi vina mea, dar dacă nu o vor face, atunci vina se împarte. Sunt momente când declarațiile mele sunt doar pentru presă, deoarece în vestiar, cu ei, am o altă abordare”, a spus Mirel Rădoi despre vina eșecurilor de la echipa națională.

 

Este posibil ca și noi să nu le transmitem mesajul cum trebuie. Vina este comună pentru rezultate și nimeni nu este mulțumit. Pe lângă un joc bun trebuie să aducem și puncte. Am spus după meciul cu Armenia că în mintea mea există și posibilitatea de a pleca, am avut o discuție cu oamenii din federație și le-am transmis că dacă nu mai au încrede în staff nu ne legăm de un contract. Nu am niciun regret că am venit la națională. Am luat toți selecționerii din 2000 și niciunul nu a scăpat de critici. Este un post foarte vizat de mulți antrenori. Este normal să vrei să vânezi postul de selecționer. 

Sunt un perfecționist. Și dacă am câștiga un meci, tot aș găsi ceva care nu mi-a plăcut. Jucătorii trebuie să înțeleagă cât mai repede principiile noastre. Când avem mingea să știm exact care sunt zonele pe care le putem atac.

Oricine ar veni după noi va avea tot ce ne va cere ca material de lucru la echipa națională. Discut mereu cu Olăroiu la telefon. Nu mi-a dat sfaturi concrete după eșecul cu Armenia, vorbim despre fotbal în general și viziunile pe care le avem”, a afirmat Rădoi.

 

Legat de participaorea la Jocurile Olimpice, Mirel Rădoi a declarat:  „Va fi un mix în continuare pentru că trebuie să vedem și jucători pentru Jocurile Olimpice. Îmbucurător este că jucătorii vor să participe, dar din păcate nu depinde de ei.

Avem deja niște refuzuri de la cluburi, dar nu le vom anunța deocamdată. Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră accesibilă pentru toată lumea. Nu cred că vom putea fi cu jucătorii pe care îi dorim. Sunt deja patru jucători de afară pe care cluburile lor ne-au anunțat că nu îi lasă.

Nu îmi pică bine, dar trebuie să găsim o soluție. În zilele următare vom avea discuții cu toate cluburile din România, inclusiv cu FCSB. Trebuie să ajungem la un numitor comun. Rămâne un moment unic, mergem la Jocurile Olimpice după 57 de ani, trebuie să ne prezentăm ca și cum am ști ce înseamnă această competiție. Propunerea mea a fost ca cine va fi selecționerul de tineret să meargă cu mine la Tokyo. Acum rămâne să vedem ce se întâmplă cu Adi Mutu, dacă rămâne cu noi la federație, dar el a făcut un pas în spate pentru Jocurile Olimpice ca să nu ne încurcăm unul pe celălalt când dăm indicații.”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.