Sport
Ionuț Stroe a explicat de ce nu se poate relua sezonul cu fani

În cadrul unei conferințe de presă, Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a explicat de ce partidele de fotbal nu se pot relua cu spectatori. Acesta consideră că nu se pot alege persoanele care ar avea acces pe stadioane. 

Ministrul Sportului a făcut referire la Universitatea Craiova, club care are un număr foarte mare de abonați: „Sportul este un spectacol, va fi un mare gol, sportivii au nevoie de public. Nu este același lucru precum în cazul evenimentelor de cultură. Publicul evenimentelor sportive este diferit, mai pătimaș. Este greu să selectezi 400 sau 500 de spectatori. La Craiova sunt 7.000 de abonați, cum poți selecta doar 500 dintre ei?

Stroe își dorește ca meciurile din Liga 1 să fie organizate cu spectatori, însă organizatorul ar fi responsabil de o posibilă infectare a persoanelor care s-ar afla în tribune: „Ne-ar fi foarte ușor să spunem da, să permitem accesul spectatorilor, dar organizatorul meciului ar fi direct responsabil de o eventuală infectare sau eventuale victime. Eu îmi doresc ca spectatorii să revină în stadioane, dar acest lucru este în directă relație cu evoluția pandemiei”

 

Liga 1 se va relua în weekend-ul 13-14 iunie, iar competiția ar trebui să se finalizeze până la data de 20 iulie. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.