Sport
Elvir Koljic: „Nu am greşit să vin la Craiova”. Interviu cu „Dragonul” Științei

Elvir Koljic a acordat un interviu pentru site-ul oficial al Universității Craiova înainte de meciul cu Sepsi, din această seară, de la ora 21:00. 

Elvir Koljic joacă din 2018 la Universitatea Craiova și a avut parte de momente dificile în perioada petrecută în Bănie, având în vedere accidentările de care a avut parte. Totuși, „Dragonul” nu regretă în niciun fel transferul la Știința. 

 

Ai naţionalitate bosniacă, dar eşti născut în Spania. Care este povestea familiei tale?

Da, frate… În timpul războiului se întâmpla, familia mea a plecat acolo, în Spania, în acei ani, de teamă. Nu au stat mult, ne‑am întors imediat când războiul s‑a terminat, dar nici eu nu mai ştiu… Nu ştiu prin ce au trecut exact, aveam trei ani când ne‑am întors, dar uşor sigur nu le‑a fost.

 

Te consideri un om ghinionist?

Absolut deloc. În viaţa oricui sunt momente mai bune şi mai rele. În a mea cred că au fost mai ales momente bune şi sunt recunoscător pentru tot.

 

Cine au fost oamenii care ţi‑au fost cei mai apropiaţi în lunile în care nu ai jucat şi cărora vrei să le mulţumeşti acum?

În primul rând mi‑a fost aproape familia mea. În al doilea, m‑au sprijinit oamenii de aici, din Craiova: suporteri, colegi, oameni din club, i‑am simţit pe toţi aproape. Le mulţumesc mult.

 

Cum ţi s‑a părut România în primele zile când ai fost aici şi cum ţi se pare acum?

Nu prea ştiu ce să zic, pentru că lumea din România a fost mereu la fel: foarte primitoare, foarte prietenoasă, toţi oamenii de aici s‑au purtat frumos cu mine. Dar în primul an mi‑a fost mai uşor pentru că aveam mulţi fotbalişti din zona mea (nota noastră – din fosta Iugoslavie) şi na, mă înţelegeam bine cu ei. Dar a fost şi o perioadă mai grea de atunci, mai ales cu accidentările, iar acum mă simt mult mai bine.

 

 De ce ai ales Universitatea Craiova în 2018, cine sau ce te‑a convins să vii aici?

Eu mă întorsesem în Bosnia din Polonia, unde am jucat puţin timp. Îmi amintesc că după exact 7 meciuri a venit oferta de transfer. Sincer, nu ştiu exact cum s‑a întâmplat, dar eu cred că a venit Mangia în Bosnia şi a vorbit cu managerul meu de acolo. Totul era ca la carte, cu contractul deja făcut, tot… Când am văzut, m‑am interesat şi eu de Universitatea, vă daţi seama. Primul lucru pe care l‑am văzut a fost stadionul (râde), era senzaţional. Apoi am găsit mai multe lucruri despre club şi despre suporteri, am văzut ce echipă importantă e, şi am zis „bun, aici merg!“. Mă bucur că am luat acea decizie, nu am greşit să vin la Craiova.

 

Eşti acum în formă maximă sau va mai dura până te vom vedea la 100%?

Eheee… Ştiu că vreţi să mă vedeţi toţi ca înainte, şi eu vreau. Dar e greu, nu pot să fiu chiar 100% după aproape 10 luni fără fotbal. Eu de simţit mă simt foarte bine, însă am nevoie de puţin mai mult timp ca să revin la forma maximă.

 

Care sunt cei mai buni prieteni ai tăi din echipă şi ce faceţi când vă întâlniţi în timpul liber?

Ooo, Ivanov şi Baiaram sunt cei mai buni dintre prietenii mei de aici, care sunt mulţi! Iar în timpul liber ne jucăm Call of Duty, ce să facem? (râde). Bine, nu numai asta, mai ieşim şi prin oraş, mai stăm de vorbă… Dar mă înţeleg bine cu toată lumea, nu doar cu ei, îmi place aici.

 

Cum crezi că s‑ar numi un film sau o carte despre viaţa ta?

Habar nu am! Vă las pe voi să daţi titluri, că vă pricepeţi mai bine decât mine. Eu joc fotbal!

 

Ce fotbalişti celebri îţi plac şi cu cine crezi că te‑ai compara, ca stil?

Preferaţii mei sunt Dzeko, Ibrahimovic şi Ronaldo cel gras. Nu ştiu cât de mult mă compar cu ei, dar cred că un vârf de atac perfect trebuie să aibă puţin din fiecare. Apropo de Edin Dzeko, el are deja 35 de ani.

 

Speri să fii viitorul titular din atacul Bosniei, odată ce el se va retrage?

Dzeko e un fotbalist extraordinar, dar şi un om extraordinar, am ajuns să‑l cunosc bine la Naţională. Legat de ce se va întâmpla când se va retrage, da, eu sper să îi pot lua locul, dar mai e mult până acolo. Înainte de asta trebuie să joc mult mai bine la Universitatea.

 

Care consideri că este cel mai frumos gol pe care l‑ai marcat pentru Ştiinţa?

Pentru mine, cel mai frumos a fost cu Viitorul, din acel 3‑1, când am revenit de la 0‑1. Atmosfera a fost superbă, stadionul era aproape plin, iar eu veneam tot aşa, după o accidentare. Şi cred că şi execuţia a fost una specială.

 

La care meci te‑au impresionat cel mai mult suporterii Universităţii şi de ce?

Chiar nu pot alege doar un meci, suporterii mă impresionează în fiecare zi. Dar cu cel mai mare drag îmi amintesc de primul meu meci aici, vă daţi seama… Era chiar cu Dinamo, am bătut cu 3‑0 şi eu am dat primul gol, iar publicul a fost fantastic. Fantastic!

 

Sepsi este cunoscută ca o echipă dură. Ce părere ai despre fundaşii lor centrali, crezi că‑i vei depăşi?

Nu ştiu dacă e o echipă dură, eu ştiu că e o echipă foarte bună, cu jucători de calitate. Va fi un meci foarte greu, aşa cum au fost toate împotriva lor, o luptă. Însă jucăm acasă, cu fanii noştri în tribune, şi suntem obligaţi să luăm 3 puncte. Dacă îi voi depăşi eu pe fundaşi sau alţi colegi ai mei, asta contează mai puţin.

 

Ce emoţii ai simţit când ai marcat golul victoriei în derby‑ul cu Rapid?

 Greu de explicat în română… (râde) Au fost foarte multe emoţii în acelaşi timp, am fost copleşit… Cred că s‑a şi văzut din reacţia mea. A fost un gol foarte important pentru mine şi pentru echipă, într‑un meci foarte important.

 

Ce părere ai despre Jovan Markovic? Crezi că aţi putea juca amândoi în atac mai des sau doar în situaţii speciale cum a fost cea cu Rapid?

Markovic e un jucător foarte bun, frate, foarte bun şi va fi şi mai bun de atât! Are doar nevoie de experienţă, însă se vede că are calitate. Legat de jocul nostru împreună, normal că putem juca împreună, cum să nu? S‑a văzut şi cu Rapid, dar până la urmă Mister decide cine şi cum joacă deci pe el trebuie să‑l întrebaţi.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.