Eveniment
„Împreună pentru copiii noștri”

Astăzi, 14 iunie, a avut loc încă o activitate de consiliere a copiilor a căror părinți au emigrat din România cu un specialist invitat -  psiholog Daniela Ciobanu la Căminul Cultural din Coșoveni. Această activitate a fost organizată în cadrul proiectului ‘’Împreună pentru copiii noștri’’ coordonat de Asociația Edu2Grow și Corpul European de Solidaritate, având ca scop dezvoltarea personală,  psiho-emoțională și a încrederii în sine, motivarea copiilor în crearea unor obiective de viață și profesionale, integrarea lor în comunitate. 
 

Psihologul și-a început întâlnirea cu jocuri ce i-a ajutat să se autocunoască și să cunoască și alți copii ce sunt în aceeași situație ca și ei cu scopul de-a dezvolta inteligența emoțională și gradul lor de empatie. Copii au scris poezii și texte care descriau starea lor emoțională după plecarea părinților în străinătate. Acest exercițiu i-a ajutat să-și descrie și să-și defineasca într-un mod coerent emoțiile și în același timp să capete control asupra lor.  Au urmat diverse activități în cadrul acestei întâlniri precum ; ‚’’Cine sunt eu?’’ , ‚’’Obiectivele mele’’ ,‘’Roata vieții ’’, ce i-a ajutat pe copii si tineri să-și traseze obiectivele pe o foaie și să-și formuleze o viziune clară asupra viitorului pe care doresc să-l aibă. Vorbind despre obiective și vise, ei au devenit mai încrezatori în sine și în faptul că pot în mod independent să-și construiască treptele spre succes.            

         

  Asociația Edu2Grow va organiza în continuare mai multe evenimente socio-culturale în cadrul proiectului ‘’Împreună pentru copiii noștri’’ cu menirea de-a ajuta copilașii a căror părinți au imigrat să se încadreze ușor în societate și să capete încredere în formularea și crearea unor obiective de viață. Mulți adulți pleacă ca să le poată oferi un viitor prosper copiilor săi. Acest proiect îi va ajuta pe copii să contribuie pentru un viitor mai bun în comunitatea lor ca să micșoreze cazul imigrărilor și să-și aducă familia ACASĂ.

 


În cele 9 luni proiectului s-au desfasurat pana acum numeroase activitati cu tinerii si copiii, excursii la obiective din Craiova, treasure hunt, formare a echipei, alte activitati de integrare in comunitate. Deosebit de bine primite de catre copii au fost si activitatile de teatru forum, in care acestia au avut oportunitatea sa isi exprime emotiile avute in ceea ce priveste relatia cu familia plecata.
Discutând cu copiii, am ascultat mesaje emoționante prin care ei își descriau golul din suflet creat de plecarea părinților:’’Poate сă părinții nu reușeșc tot timpul să înțeleagă cât suferă copiii pentru câțiva bani în plus.’’
‚’’Ar trebui cu toții să apreciăm gesturile părinților și să le mulțumim în fiecare zi pentru efortul făcut de ei pentru noi. ‘’
‘’Sunt mulți copii care cresc fără unul sau chiar ambii părinți, de cele mai multe ori aceștia sunt plecați în străinătate,la muncă,ca să ne ofere un trai mai bun.’’

 


Daniel Andreescu, voluntar in proiectul de solidaritate „Impreuna pentru copiii nostri”, a impartasit despre cum le-a venit ideea de proiect: „Ne-am intalnit la o sesiune de scriere proiecte organizata de Asociatia Dominou pentru tinerii locali. Acolo am inteles ce inseamna un proiect si am fost foarte entuziasmati atunci cand am aflat ca putem primi resursele si indrumarea necesara pentru a face o diferenta in comunitatea noastra”. Am primit sprijin pentru promovarea proiectului si de la Scoala Cosoveni, unde doamna Catalina Butoi ne-a ajutat sa selectam si sa implicam copiii care aveau cea mai mare nevoie de activitatile proiectului inca din septembrie 2020.

 


Alina Iordache, presedintele Edu2grow, ne-a imparasit bucuria de a sprijini grupul de 5 tineri voluntari entuziasti care au creat acest proiect: „Este o mare bucurie sa vedem ca tinerii sunt implicati in societate, au initiativa si idei. Ne da o speranta de mai bine si le da lor aripi sa zboare.”

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.