Economie
Modificările aduse Legii energiei, o mână întinsă Termocentralei Işalnița şi CET II Craiova

Modificările aduse Legii energiei care au trecut marți de Camera Deputaților reprezintă o gură mare de aer pentru Termocentrale Işalnița şi CET II Craiova.

Inițiatorul modificărilor aduse Legii energiei, senatorul ALDE Gorj Dian Popescu susține că actul normativ repară unele nedreptății legislativ. "Situeaza energia pe resurse din produse convenționabile pe aceeaşi poziție cu energia din regenerabile. Până acum era un dezechilibru. În acest moment, la Dolj, Termocentrale Işalnița şi CET II ocupă un loc important în piața de energie. Iar Işalnița, deşi funcționează pe cărbune de la mare distanță, împreună cu CEO, pot să facă mixt energetic", a declarat senatorul Dian Popescu, principalul inițiator al Legii energiei. Senatorul ALDE Gorj mai spune că prin adoptarea modificărilor românii vor putea afla la ce preț achiziționează statul român energie şi la ce preț se vinde. 
Modificările legislative au trecut de Camera Deputaților şi cu sprijinul deputatului doljean ALDE Ion Cupă, el asigurându-se că va exista un vot în Camera Deputaților pentru proiectul de hotărâre inițiat de Dian Popescu şi Scarlat Iriza. ,,Consider ca Legea Energiei este foarte importantă pentru sectorul energetic şi va asigura menţinerea locurilor de muncă din acest domeniu. Sunt multumit că am putut să îI sprijin pe  colegii mei de la ALDE şi să promovez acestă  initiativă legislativă. Eu consider că noi, parlamentarii, prin cooperare putem să ducem la bun sfârşit legi care vin în ajutorul cetăţenilor. De aceea este foarte important ca în aceste funcţii să ajungă oamenii care sunt conectaţi la viaţa de zi cu zi’’, a precizat preşedintele ALDE Dolj, Ion Cupă.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.