Cultură
Sfârșit de stagiune la Teatrul Național Craiova

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova încheie stagiunea 2020/2021 într-o notă veselă și optimistă, cu premiera comediei Face to face, de Peter Quilter, și cu deschiderea sălilor de spectacol la o capacitate de 70%.Spectacolul va avea primele reprezentații sâmbătă, 5 iunie, respectiv duminică, 6 iunie 2021, de la ora 19:00, la Sala „Amza Pellea”.

Regia spectacolului este semnată de Adrian Andone, iar scenografia de Lia Dogaru.

,,Face to face”, piesă celebră a autorului britanic Peter Quilter,este o comedie spumoasă, plină de culoare, fermecătoare, cu schimbări rapide de stări și situații. Actorii Monica Ardeleanu și Adrian Andone propun trei cupluri, trei povești de dragoste, trei situații de viață total diferite. Un spectacol aparent simplu, dar foarte solicitant și ofertant pentru cei doi actori care interpretează cu vitalitate, farmec și umor cele șase personaje ale piesei. O joacă plină de haz, o redare amuzantă a dragostei, a relațiilor moderne într-o reprezentație plină de umor și situații neprevăzute. În prima scenă, Jonathan și Wendy își dau întâlnire pe nevăzute și speră ca măcar de data asta lucrurile să decurgă bine. În a doua scenă, Angela urmează să se căsătorească, iar Toby, prietenul ei de o viață, o tachinează pentru că vrea ce e mai bun pentru ea. În ultima scenă, Giuliana și Bobby, deși încă se iubesc, decid să divorțeze, cu toate încurcăturile și răsturnările de situație care apar după această decizie.

Monica Ardeleanu a absolvit, în 2008, Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere al Universității din Craiova iar din 2008 face parte din trupa Teatrului Național Craiova. În cei peste 12 ani de carieră a jucat sub bagheta unor mari regizori români, precum Silviu Purcărete și Mihai Măniuțiu, a colaborat cu importanți artiști din noua generație: Bobi Pricop, Andrei Măjeri etc dar a jucat și în producții semnate de Robert Wilson, Tim Carroll, Janusz Wiśniewski, Charles Chemin. 

Cu o carieră de aproape 30 de ani, Adrian Andone este unul dintre cei mai aclamați actori de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, atât la nivel național, cât și internațional. A absolvit Universitatea de Arte din Târgu Mureș în 1992 și, la scurt timp, a devenit membru al trupei artistice a teatrului. Cu o puternică versatilitate, este unul dintre actorii care au creat roluri memorabile atât în drame, cât și în comedii. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.