Cultură
“Călătoria lui Dante” - premieră la TNC

Teatrul Național “Marin Sorescu” invită publicul spectator să ia parte la premiera “Călătoria lui Dante”, recital al maestrului Emil Boroghină. Spectacolul are loc astăzi, începând cu ora 19.00 în sala “Amza Pellea”.

Inspirat de Divina comedie, la 700 de ani de când continuă să fascineze iubitorii de literatură din întreaga lume, Călătoria lui Dante este un recital extraordinar al actorului Emil Boroghină.

Scenariul spectacolui aparține lui Emil Boroghină și Alinei Hiristea, aceata semnând atât regia artistică cât și ilustrația muzicală.Editarea și conceptul video sunt realizate de Ciprian Duică, iar traducerea de către Eta Boeriu.

Programul Teatrul Poesis, susținut de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova , în parteneriat cu Teatrul Nottara, se dedică în acest an, Anului Dante, aducând în centrul vieții noastre, pentru o oră și un sfert, întrebările esențiale puse de pandemie, întoarcerea spre sine la care cu toții am fost îndemnați, forțați poate de împrejurări, să recurgem. Criticul George Banu afirmă: „La Emil Boroghină, ceea ce captivează e o sonoritate de violoncel /.../: în spatele versurilor identificăm discreția subtil modulată a unui interpret ce se expune în toată umanitatea sa ! Recitalul e și o radiografie afectivă.” Astfel că textul minunat al lui Dante Alighieri va urca scena Teatrului Nottara și al Teatrului Național din Craiova, sub forma teatrului de poezie, în interpretarea actorului Emil Boroghină.

Invitații gratis pentru cei care se vaccinează la TNC
Evenimentul „Călătoria lui Dante” este inclus în programulZilelor Municipiului Craiova, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de intrare gratuită, pe bază de invitație. De asemenea, toate persoanele care se vor vaccina în data de 28 mai la Maratonul Vaccinarii (28 mai-01 iunie) organizat în foaierul Teatrului Național Craiova, vor primi o invitație dublă. Invitatiile se pot ridica de la Agenția teatrală.

 

Biletele online se găsesc la: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/922

 

Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.