Administraţie
Un împrumut de șase milioane de euro, motiv de ceartă în Consiliul Local

Au fost discuții aprinse astăzi în ședința consiliul Local Craiova. Aleșii din Bănie s-au contrazis minute bune. Motivul de ceartă a fost decizia RAT Craiova de a împrumutată 6 milionae de euro pentru modernizarea depoului.

Consilierii locali PNL s-au declarat total împotriva acestui punct de pe ordinea de zi și i-au acuzat pe cei din conducerea Primăriei ca îi îndatorează pe craioveni într-o perioadă și așa destul de dificilă din cauza coronavirusului. De asemenea, liberalii spun că la un calcul sumar, cu o perioadă de rambursare de 8 ani (din care un an de grație), rezultă că RAT ar avea de înapoiat aproape 1 milion de euro/an – sumă pe care cu siguranță nu și-o permite în actuala situație economică și având în vedere cifrele seci din contabilitate.

În replică, edilul Craiovei, Mihail Genoiu a explicat că acest lucru reprezintă un obiectiv important în strategia orașului de a dezvolta mijloacele de transport în comun, iar banii vor fi folosiți pentru modernizarea atelierelor de reparații, a corpurilor de birouri, dispeceratul, spălătoria,  rețelele electrice și tot ceea ce ține de depou și de întreținerea tramvaielor și a autobuzelor. 

"Ciclclul acestei strategii se închide cu depoul de tramvaie. La baza acestui credit există studiu de fezabilitate pe care Tănasescu nu-l realizase la ora aceea. Nu cred că este un secret în ce privește accesarea acestui credit de 6,2 milioane de euro", a explicat Genoiu. 

Împrumutul de aproximativ 6 milioane de euro va fi acordat în cadrul Programului Orașe Verzi 2 -Cadru II prin Banca Europeană de reconstrucție și dezvoltare. Banii ar trebui să fie înapoiați în termen de opt ani de zile. 

 

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.