Actualitate
Doctorul Valeriu Gheorghiță a dat startul maratonului de vaccinare la Craiova

Luni, 10 iunie, a început la Craiova maratonul vaccinării și în primele ore, peste 150 de persoane au fost imunizate. Activitatea a demarat la ora 08:00, iar la startul evenimentului a fost prezent și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Ultramaratonul va dura opt zile, 24 de ore din 24, iar doritorii se pot prezenta fără programare, doar cu buletinul. Au fost pregătite zece fluxuri de vaccinare cu serul Pfizer. 

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat faptul că revenirea la normalitate este mai mult o certitudine decât o simplă speranţă.

"În momentul de față, ne uităm la progresul campaniei de vaccinare, avem o medie de 1,1 la nivel național, cred că este o evoluție destul de bună, dar este foarte important să consolidăm acest trend favorabil și acest lucru îl putem face vaccinându-ne, respectând masurile de prevenție. Ține doar de noi ca lucrurile să se îndrepte și să revenim la normalitate. Sunt mai multe scenarii care sunt studiate în acest moment, dar doar prin vaccin vom putea avea o credibilitate mai mare a stabilității epidemiologice și acest lucru scade și riscul să revenim într-o perioadă critică. Din punct de vedere al restricțiilor, este foarte greu de spus când vom putea să vorbim despre relaxare, pentru că oricând lucrurile se pot schimba, vorbim de variante virale mutate care apar, care circulă, însă prin vaccinare și prin respectarea măsurilor de prevenție se reduce substanțial rata îmbolnăvirilor. Tocmai de aceea este avansat un termen de 1 iunie, prima parte a lunii iunie, dar este foarte important să se mențină acestă evoluție favorabilă pentru a putea implementa aceste măsuri de relaxare.

Este important să înțelegem că fiecare persoană care se vaccinează este o persoană protejată, care la rândul ei îi protejează pe cei din jur. Acesta este mesajul, nu trebuie să ne propunem o țintă. Trebuie să asigurăm vaccinarea a cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt pentru a avea o șansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate", a declarat Valeriu Gheorghiță. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.