Sport
Zakaric, încântat de noua echipă: „Craiova este un club uriaș în România, cu tradiție și palmares”

Goran Zakaric, noul jucător Universității Craiova, a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului. Bosniacul este încântat de ceea ce a găsit la Craiova și speră să cucerească trofeul cu noua echipă. 

Contractul atacantului va fi valabil pe patru ani. Acesta a jucat de-a lungul carierei pentru Brijeg, Lokomotiva Zagreb, Zrinjski Mostar, Slaven Belupo, Zeljeznicar și Partizan. Zakaric poate fi folosit extremă dreapta de către Victor Pițurcă. Bosniacul se antrena de o lună cu echipa, însă oficialii Științei au așteptat „cartea verde” pentru a-l putea prezenta oficial. 

 

 1.250.000 de euro este cota de piață a lui Goran Zakaric, potrivit site-urilor de specialitate. Are 11 prezențe în tricoul naționalei Bosniei. 

 

INTERVIUL lui Zakaric pentru ucv1948.ro: 

 

Bine a venit în familia Științei, Goran! Spune-ne, te rog, de ce ai ales Universitatea Craiova?

 

Goran Zakaric: „Ca să fiu sincer, am început să iau contact cu Universitatea Craiova de mai mult timp prin prisma agentului meu. Dat fiind faptul că am avut și o situație mai specială cu vechiul meu club am decis că Știința este cea mai bună soluție pentru mine în acest moment. Sunt sigur că am luat cea mai bună decizie venind aici, fiindcă Universitatea Craiova este un club uriaș în România, cu tradiție și palmares.

 

Ce părere ai atât despre colectiv? Dar despre suporteri?

G.Z.: „Jocul cu FCSB este primul meci pe care l-am văzut live din stadion și pot spune că suporterii au fost primii care au ieșit în evidență, prin atmosferă și coregrafie. Am fost foarte impresionat de cei 30.000 de suporteri veniți în tribune și sper să avem parte de o astfel de atmosferă la fiecare meci pe teren propriu. Eu consider că avem o echipă valoroasă, cu jucători tehnici și rapizi care pot face diferența în orice moment. Sper din tot sufletul să prind primul „11” cât mai repede cu putință și să-mi ajut echipa pentru a atinge obiectivele. Mă simt foarte bine în colectivul alb-albastru, mai ales având în vedere că sunt și jucători croați și sârbi în echipă ce mă ajută cu tot ceea ce înseamnă acomodarea. În cantonamentul de la mare stau în cameră cu Baiaram, un puști foarte talentat, serios și muncitor.”

 

Cum ți se par condițiile la Universitatea Craiova?

G.Z.: „Condițiile de la club au reprezentat unul dintre criteriile pentru care am ales să vin la Craiova. Baza de pregătire situată în Lunca Jiului este de excepție, cu două terenuri de antrenament cu gazon perfect, aparatura profesională, piscină, criosaună și multe altele. Practic, avem acolo tot ce ne trebuie pentru performanță. Nu mai zic de deplasările interne cu avionul. Noi trebuie să demonstrăm pe teren și să răsplătim eforturile depuse de conducerea clubului.”

 

Care sunt obiectivele tale atât pe plan personal, cât și la nivel colectiv?

G.Z.: „În acest moment, cea mai mare dorință a mea este să joc în primul rând, iar ca obiectiv la nivel de echipă să câștigăm titlul cu numărul 5. Am înțeles foarte bine și scandarea galeriei cu „Craiova vrea campionatul”, așa că dorința suporterilor noștri este primordială. Luptăm pentru ei. Sper, de asemenea, ca jucând meci de meci să ajung din nou și la echipa națională. Dar pentru asta trebuie să trag tare la echipa de club, să marchez, să ofer pase decisive și așa îmi voi câștiga locul în cadrul lotului național.”

 

Ce mesaj le transmiți suporterilor alb-albaștri?

G.Z. „Suporterilor aș vrea să le transmit doar să fie ei așa cum sunt de obicei. Că o fac foarte bine. Am văzut asta atât pe stadion cât și în filmulețele pe care mi le-au arătat colegii pe YouTube. Hai să fim cei mai buni și în tribune și în teren. Forza Știința!”

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.