Sport
Xavi Pascual va fi noul selecționer al echipei naționale de handbal masculin

Xavi Pascual are toate șansele să devină selecționerul României la masculin până în 2024

Este un lucru bun că unul dintre cei mai mari antrenori din lume vine în România. În Liga Zimbrilor și Liga Florilor vor fi din nou mulți antrenori cu CV-uri extraordinare. Sper ca acest lucru să fie un stimulent pentru antrenorii români. Este foarte probabil ca Xavi Pascual să vină și pe banca tehnică a naționalei masculine. Dar în momentul de față la prima reprezentativă masculină există un staff sub contract”, a declarat Alexandru Dedu, conform Sports Net.

 

Născut pe 8 martie 1968 chiar la Barcelona, Xavi Pascual a fost handbalist până în 2006, evoluând pe postul de portar. Două sezoane (1986-1987 și 1988-1989) a îmbrăcat tricoul blau-grana.

Din 2006 și-a început cariera de antrenor la Barca, responsabil mai întâi cu pregătirea portarilor, apoi ca antrenor secund. Pe 9 februarie 2009, Pasqui a preluat funcția de antrenor principal la FC Barcelona, când clubul catalan a decis să îl înlocuiască pe Manolo Cadenas.

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulți dintre marii jucători ai lumii, Xavi Pascual a cucerit toate titlurile posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barca, cu el la timonă, a câștigat șapte trofee, inclusiv Liga Campionilor. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.