Sport
Vicecampionul olimpic Florin Mergea, în direct la Oltenia TV: 'Amânarea JO de la Tokyo este o gură de aer pentru mine'

Tenismenul oltean Florin Mergea (35 de ani), vicecampion olimpic la Rio de Janeiro, în proba de dublu, alături de Horia Tecău, este printre sportivii privilegiaţi în această perioadă, deoarece se poate antrena acasă, unde are amenajat un teren de tenis, la Târgu Jiu. Invitat prin skype la emisiunea Activ Arena, de la Oltenia TV, tenismenul s-a declarat satisfăcut de amânarea Olimpiadei de la Tokyo, deoarece va avea mai mult timp de a o pregăti şi pentru a obţine calificarea. 

„Nu este aşa de greu pentru mine acum, nu este o schimbare majoră, fiindcă sunt la casa părinţilor, sunt norocos că am terenul de tenis în curte şi mă antrenez, la Târgu Jiu, unde mai vin câteodată şi între turnee, aici mă reîncarc. Sigur, nu am antrenorii cu mine, dar vorbim des, am programul pregătit. Eram la turneul de la Koblenz când a început nebunia, chiar îmi doream să ajung acasă să nu rămân cumva prin centrul Europei. Ţinta principală era Roland Garros. Cel mai probabil, se va prelungi această perioadă de pauză şi după iulie, fiindcă trebuie să se deschidă toate graniţele.  Este o gură de aer pentru mine această amânare şi îngheţarea clasamentelor. Pentru mine nu pică rău această amânare, decizia trebuia luată mai devreme chiar. Planul ar fi să joc la Olimpiada de la anul, alături de Horia Tecău, important este să fim amândoi sănătoşi şi calificaţi. Horia este în primii 20, eu sunt 135 şi trebuie să-mi ridic clasamentul. Jucând doar 2 luni anul trecut, nu aveam de apărat puncte şi eram într-o postură bună de a urca şi aveam timp să mă calific pentru Tokyo. Ca joc şi ca formă fizică, mă simt mult mai bine ca acum 4 ani, când am obţinut argintul olimpic, chiar dacă poziţia actuală din clasament nu o arată" a declarat Florin Mergea, la Oltenia TV.

 Florin Mergea face pereche în turnee cu neamţul Andre Begemann, deşi la ultimul turneu disputat, cel de la Pau, Mergea a disputat finala în echipă cu italianul Simone Bolelli. 

.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.