Sport
Universitatea Craiova reacționează la adresa GSP: „Aveți 48 de ore să vă cereți scuze pentru ceea ce îi faceți Științei”

GSP a avut o politică împotriva clubului Universitatea Craiova încă de la revenirea în competiții, în anul 2013. Oltenii le-au retras acreditările, iar redactorii Gazetei au tot atacat „Campioana unei Mari Iubiri”, însă de data aceasta au întrecut măsura, iar oficialii clubului au emis un comunicat foarte dur la adresa ziarului. 

Clubul Universitatea Craiova cere ca redacția GSP să își ceară scuze în 48 de ore pentru tot ceea ce s-a scris urât și neadevărat despre echipă, în caz contrar, oficialii craioveni vor apela la instanțe. Redăm comunicatul integral postat pe pagina Științei: 

„Stimate redactor șef, stimați gesepei (pentru cei ce nu știu, gesepelul este substantiv de gen masculin însemnând pseudo-ziarist aflat sub contract cu Gazeta Sporturilor și care în proporție de 70% ține cu FCSB, iar în proporție de 30% cu cine dă mai mult).

De 7 ani de zile mințiți, manipulați, denigrați. Singura măsură pe care am luat-o împotriva dumneavoastră a fost să va ignorăm și ne-am fi așteptat să faceți măcar același lucru. Credeam că ne-ați arătat totul în ceea ce privește minciuna, manipularea, sfidarea bunului simț. Ne-am înșelat. Săptămâna trecută ați trecut granițe și ați depășit orice măsură. Eram obișnuiți să inventați știri, eram obișnuiți să denaturați înțelesul unor declarații, eram chiar obișnuiți să schimbați cuvinte întregi în cadrul unor citate doar cu scopul de a denigra Universitatea Craiova, dar nu am putut crede că veți inventa o declarație astfel încât să manipulați opinia publică. Și totuși ați făcut-o. Săptămâna trecută ați inventat o declarație a fostului președinte al LPF. Ați mințit cu scopul de a denigra Știința, ați mințit cu scopul de a incita la ură, ați mințit cu scopul de a manipula opinia publică și pe colegii dumneavoastră de breaslă care au preluat acea știre.

Fostul președinte al LPF a declarat atât: „Cum am dat Craiovei, putea și Steaua să vină în Liga a II-a”. Atât doar și în plus a explicat că echipele mari ar trebui să primească astfel de wild-carduri.

Iar dumneavoastră ați adăugat cu nesimțire ca și cum ar fi declarat el: „Mai bine venea Steaua în Liga a II-a! Cum am făcut cu CSU Craiova, deși era ilegal”.

Cine vă păstorește de puteți să faceți asemenea măgării? Unul dintre scopurile dumneavoastră ar trebui să fie respectul față de cititori, iar printre ei se află și suporteri ai Universității Craiova. Cum îi respectați pe aceștia?

Să vă mai dăm un exemplu de lipsă de respect față de meseria pe care v-ați ales-o. Tot săptămâna trecută Universitatea Craiova a dat un comunicat. Ați avut mare grijă să încercați să „albiți” personajele care făceau obiectul acelui comunicat și să ieșiți cu o serie de articole manipulatoare care să contracareze adevărul. Un minim respect față de cititori vă obligă, dacă tot îl comentați, măcar să publicați acel articol al Universității Craiova. Și totuși nu ați făcut-o.

De 7 ani de zile mințiți, manipulați și vă bateți joc de suporterii Universității Craiova. Credem că este momentul să va cereți scuze și să începeți să faceți pași mici spre normalitate. Primul lucru pe care trebuie să-l învățați este să ne spuneți corect numele. Ne numim „Universitatea Craiova” și asta fie că vă place, fie că nu vă place. Nu CS, nu MM, nu TT. Ar fi o dovadă de minim respect față de cititorii dumneavoastră să vă exprimați corect atunci când vorbiți despre noi. Pentru că printre cititorii dumneavoastră sunt și suporterii noștri, iar noi vă cerem să-i respectați. Pentru că dincolo de subiectivism suntem echipa cu cei mai mulți suporteri pe stadion și ne aflăm în primele 3 echipe că număr de suporteri la nivel național.

Și totuși am încercat să trecem și peste acest episod. Și pesemne că am fi făcut-o dacă în cursul zilelor trecute nu apărea un nou articol incitator intitulat „Fierbe Bănia”. Va rugăm pentru a „n”-a oară: nu mai asociați numele Universității Craiova cu războaie sau conflicte. Nu ne interesează unde și când joacă echipa din Liga a II-a. Nu ne interesează cine și unde joacă. Ne dorim doar SĂ JUCĂM FOTBAL ȘI SĂ UMPLEM STADIOANE. Și să facem suporterii mândri de echipa lor. Nu suntem în război cu nimeni, nici măcar din punct de vedere fotbalistic, aflându-ne în ligi diferite din punct de vedere competițional. Dacă vor promova în Liga I, îi așteptăm pe terenul de joc și vom face tot posibilul să demonstrăm că suntem mai buni.

Aveți 48 de ore să vă cereți scuze pentru măgăria de săptămâna trecută, dar în special pentru ce i-ați făcut Științei în ultimii 7 ani. Bănuim că nu o veți face, dar este corect să vă dăm o șansă. După aceste 48 de ore, în cazul în care nu veți răspunde pozitiv doleanței noastre vom urma căile legale pentru a vă trage la răspundere. Inclusiv plângeri penale pentru incitare la ură și violență. Pentru că asta faceți de 7 ani încoace. Și putem să o demonstrăm. Pentru a vă verifica totuși dacă vă încadrați, vă invităm să citiți reglementarea faptei de „incitare la ură” din noul cod penal: „art. 369 / Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Știm că la Gazeta Sporturilor sunt și jurnaliști excepționali și de o probitate morală și profesională dovedită de-a lungul timpului. Pe aceștia îi asigurăm în continuare de tot respectul nostru și de toată deschiderea noastră, dar credem că și domniile lor ar trebui ca în momentul în care văd derapaje grave de la respectarea deontologiei meseriei de jurnalist ar trebui să ia atitudine sau măcar să tragă un semnal de alarmă.

P.S. Telenovela continuă. Ministrul Tineretului și Sportului declară: „Țin cu Universitatea Craiova”. Gazeta Sporturilor îl citează și modifică în proporție de 90% declarația ministrului, inventând practic o altă declarație: „Țin cu Craiova lui Rotaru”. Chiar nu vă este rușine? Unde este respectul față de cititori?”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.