Sport
Un calafetean a adus României primul titlu la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires

Un judoka originar din Calafat, Adrian Şulcă, a reuşit o performanţă extraordinară, cucerind titlul olimpic pentru România, la Jocurile Olimpice de tineret, care se desfăşoară în capitala Argentinei, Buenos Aires. Sportivul oltean s-a impus la categoria +81 kg. 

Sportivul nostru a trecut în primul meci de judoka Iki Rihari din Noua Zeelandă, în sferturile de finală l-a învins pe australianul Allan Rhys, în semifinale a trecut de slovacul Barto Alex, iar în finală olteanul l-a depăşit pe cehul Bezdek Martin, toate succesele fiind obţinute prin procedeul ippon.

La Calafat, Adi Şulcă a fost pregătit de antrenorul Alexandru Pop. Sportivul în vârstă de 17 ani se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Cluj Napoca. A treia ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret are loc în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires. Delegația României pentru această competiție este formată din 34 de sportivi la 14 discipline.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.