Sport
„U” Craiova - Laci, meci pentru evitarea rușinii. Laurențiu Reghecampf debutează pe banca tehnică

U Craiova - Laci reprezintă un joc în care oltenii trebuie să lupte pentru a evita o nouă rușine istorică. Laurențiu Reghecampf debutează pe banca tehnică în duelul din Conference League. 

U Craiova - Laci este o partidă extrem de importantă pentru toată suflarea „alb-albastră”. Elevii lui Laurențiu Reghecampf trebuie să evite o nouă eliminare rușinoasă din competițiile europene. Anul trecut, Craiova a fost scoasă din primul tur preliminar al Europa League de Lokomotiv Tbilisi.

 

Nici primul joc european din actuala stagiune nu a reprezentat o experiență prea fericită pentru „juveți”. Chiar dacă au dominat teritorial meciul din albania, prima manșă a duelului cu Laci s-a încheiat cu victoria albanezilor, scor 1-0. 

 

U Craiova - Laci, returul din Conference League. Universitatea trebuie să evite o nouă rușine în competiții europene. În tur a fost 1-0 pentru albanezi

Sezonul 2020-2021 este reprezentat de un nou episod al participărilor Universității Craiova în competițiile europene. De la revenirea echipei pe prima scenă a fotbalului românesc, Știința a ajuns la cea de-a cincea participare consecutivă. Dacă primele patru au fost în Europe League, Craiova luptă în acest an în Conference League, la fel ca FCSB și Sepsi.

Dacă celelalte două combatante ale României în noua competiție europeană au avut rezultate bune în prima manșă a turului doi (nr. FCSB - Karagandy 1-0 și Trnava - Sepsi 0-0), oltenii nu au făcut cinste țării prin înfrângerea cu Laci. Chiar dacă a fost un eșec la limită, 0-1, Craiova a lăsat impresia generală că s-ar putea întâmpla o nouă „catastrofă”, așa cum a fost în sezonul trecut cu necunoscuții de la Lokomotiv Tbilisi.

După turul din Albania, patronul Mihai Rotaru l-a demis pe antrenorul Marinos Ouzounidis și a vândut cel mai bun jucător, pe Alexandru Cicâldău. Craiovenii trebuie să-și revină și să arate ca o formație cu pretenții europene după acește două șocuri.

Delegația celor de la FK Laci a sosit în Bănie de miercuri, dar niciun reprezentant al clubului nu a susținut vreo conferință de presă. Același lucru s-a întâmplat și în Albania, acolo unde presa din Albania nu a avut decât un ziarist prezent la întâlnirea media cu antrenorul Craiovei din acea vreme, Marinos Ouzounidis, și cu Antoine Conte, fotbalist care va fi indisponibil pentru returul de pe „Ion Oblemenco”.

Antrenamentul oficial înainte de joc a fost susținut pe arena pe care se va juca, în timp ce Laurențiu Reghecampf și elevii săi s-au antrenat la baza de pregătire din „Lunca Jiului”.

 

Laurențiu Reghecampf debutează ca antrenor principal la Universitatea Craiova. 

Demiterea lui Ouzounidis a luat prins surprindere mulți specialiști din țară, dar patronul Mihai Rotaru a motivat decizia prin faptul că tehnicianul grec nu a adus jocul pe care suporterii și oficialii îl așteptau, asta deși Marinos a cucerit două trofee cu Universitatea Craiova, Cupa și Supercupa României.

Există mari așteptări de la echipa din Bănie, iar Rotaru a adus un antrenor pe măsura așteptărilor, pe Laurențiu Reghecampf, fost dublu câștigător al Ligii 1 cu FCSB din postura de tehnician. De altfel, Reghe i-a dus pe „roș-albaștrii” în optimile Europa League și în grupele Champions League, lucru care pare deja utopic pentru formațiile din țara noastră.

Din păcate, Laurențiu Reghecampf a reușit să facă doar două antrenamente cu noii săi elevi, astfel că nu ne putem aștepta la mari schimbări în echipa Universității Craiova. Titular în ultima vreme la Știința, Alexandru Cîmpanu s-a recuperat după problemele medicale din meciul cu FCSB, iar Reghe ar putea apela la serviciile sale.

 

„Bineînțeles că ar fi o rușine. Nu ar fi un dezastru, dar este un obiectiv. Noi facem tot ce putem ca acest lucru să nu se întâmple, vom face tot ce putem ca să câștigăm. Ar fi o bulină neagră pentru toată mișcarea din Craiova,” spunea noul antrenor al Universității Craiova în conferința de prezentare.

 

  • 0-1 a fost scorul în turul duelului U Craiova - Laci din al doilea tur preliminar UECL
  • 4 ani de când Laurențiu Reghecampf a antrenat ultima dată în Liga 1
Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.