Sport
Strategia lui Mangia pentru derby-ul cu FCSB: „Să plimbăm mingea repede şi să alergăm mult fără minge!”

Ştiinţa joacă ultimul meci pe teren propriu din acest sezon luni, de la ora 20.45, cu FCSB. Este un duel al orgoliilor, un derby de tradiţie, pe care Universitatea nu l-a mai câştigat din 2002, dar şi un joc în care alb-albaştrii trebuie să-şi apere poziţia a treia în clasament, ameninţată de Astra şi Viitorul. Biletele s-au epuizat cu cinci zile înaintea derby-ului, fiind primul meci cu "casa închisă" pe noul "Ion Oblemenco". 

Despre aceste lucruri au vorbit şi Devis Mangia şi Nicuşor Bancu la conferinţa de presă. Italianul şi-a început discursul în limba română, intercalând, de altfel, pe parcurs, şi alte expresii româneşti. „Este un meci foarte greu, pentru că FCSB are cel mai bun lot din România. Noi avem nevoie de puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Nu voi menaja jucători, voi trimite pe teren echipa cea mai bună. Ştiu şi primul 11, dar nu-l pot spune, fiindcă mai avem patru antrenamente, dar şi pentru că alţii vor spune că vreau să ofer un avantaj adversarului. Ca să nu pierdem trebuie să mişcăm mingea mai repede şi cu calitate şi să alergăm mai mult fără minge, iar uneori uităm să facem aceste lucruri. Dacă vom face asta, e greu să pierdem cu FCSB şi cu oricine. Trebuie să jucăm cu mare dorinţă, cu sufletul, să demonstrăm că suntem o echipă cu adevărat bună. Este important că echipa s-a calificat în finala Cupei, este normal să fim mai nervoşi în această perioadă, fiindcă suntem pe final de sezon şi suntem aproape de a atinge anumite obiective. Jucătorii tineri trebuie ajutaţi, fiindcă nu este simplu să joci la Universitatea Craiova, să porţi acest tricou, să joci pe acest stadion”.

 

Nicuşor Bancu a declarat:  „Ne aşteaptă un meci foarte greu, FCSB nu vrea să se încurce, dar şi noi sperăm să spargem gheaţa, avem nevoie de victorie. Finala Cupei este pe planul secund, principalul obiectiv este să nu pierdem locul 3, tot anul am fost pe această poziţie şi nu vrem să dăm cu piciorul la munca de un an. Suntem la mâna noastră, ne concentrăm să câştigăm cât mai multe puncte în ultimele două meciuri pentru a nu pierde podiumul. FCSB are un lot mai bun ca noi, dar noi avem suporterii alături şi trebuie să câştigăm. Nu ştiu de ce nu putem să câştigăm cu FCSB, poate că este vorba de un complex, dar sper să-i batem acum, când le este lumea mai dragă”.  

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.