Sport
Ştiinţa ratează, de la 11 metri, victoria în fieful campioanei!

Căpitanul Ştiinţei, Alex Mitriţă, a trimis peste poartă lovitura de pedeapsă executată în minutul 85 şi Universitatea Craiova a pierdut o mare şansă de a câştiga pe terenul campioanei, CFR Cluj, derby-ul terminându-se la egalitate, scor 0-0. Penalty-ul fusese dictat pentru un henţ în careu comis de căpitanul gazdelor, Mario Camora. În campionatul trecut, Gustavo a ratat şi el o lovitură de pedeapsă în Gruia, tot pe final şi tot Camora provocase penalty-ul. 

Bancu şi Mitriţă rataseră cele mai importante ocazii ale Ştiinţei, în prima repriză, în timp ce, la gazde, Ţucudean a irosit două mari şanse de a marca. 

Universitatea a evoluat în formula: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic, Briceag – Mateiu (76 Fedele), Cicâldău, Bancu – Mihăilă (66 Nuno Rocha), Mitriţă, Koljic (90+3 Bărbuţ).

Circa 150 de fani i-au încurajat pe alb-albaştri în Gruia, galeria Craiovei fiind mai numeroasă decât cea a gazdelor. 

Devis Mangia a spus după meci: „Nu e o mare problemă că a ratat Mitriţă, asta este, se întâmplă. Am jucat bine, este important să avem continuitate în evoluţii. Eu cred că meritam să câştigăm, am avut mai multe ocazii. Pentru mine contează mult meciul viitor, titlul se dă abia în mai, la anul. Echipa este completă, dar avem nevoie de timp pentru a lucra”. 

Nicuşor Bancu a declarat la final: "Poarta aia parcă e blestemată, nu reuşim să dăm gol la ea! Dar am avut o prestaţie bună, eu zic că meritam victoria. Ne-am creat ocazii, am fost peste ei, dar asta e. Am pierdut două puncte aici, dar mergem mai departe. Mister a pregătit meciul astfel, el a vrut să joc mai sus. Eu pot evolua şi fundaş stânga, dar şi mai sus, nu am o problemă".

Alex Cicâldău a adăugat: "Mitriţă e supărat că a ratat, dar se întâmplă mai multor jucători, cu siguranţă va trece peste. "Păcat, meritam victoria astăzi, am avut mai multe ocazii decât ei. E greu, suntem pe 7. Asta e, mergem mai departe, sperăm să ne luăm revanşa etapa viitoare. Ne aşteaptă o partidă grea, contra unei formaţii care se apără foarte bine, Hermannstadt. Va trebui să învingem, apoi e pauza generată de meciurile naţionalei". 

Antrenorul gazdelor, Toni Conceicao, a spus: "Am întâlnit o echipă mare a României, cu o bună dinamică, cu jucători foarte buni unu la unu, cred că am obţinut un rezultat bun, dacă ţinem cont că Universitatea a ratat un penalty pe final. Sunt mulţumit de modul cum a jucat echipa mea, am ratat câteva ocazii mari". 

După 10 etape, Universitatea este pe locul 7, cu 15 puncte şi are următorul meci pe teren propriu, cu Hermannstadt, sâmbătă, de la ora 18. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.