Sport
Ştiinţa, pe locul 8 în topul academiilor din România, alcătuit de FRF

Universitatea Craiova este pe locul 8 în topul academiilor din României, alcătuit de FRF. Cel mai bun rezultat la nivel de copii şi juniori anul acesta a fost locul 3 în Liga Elitelor, ocupat de formaţia under 17 a Ştiinţei, antrenată de Alex Stoica. 

Celelalte academii din Craiova ocupă următoarele poziţii: CSJ Ştiinţa "U" Craiova - 29, Academia "Gică Popescu" - 31, U Craiova 1948 SA - 57. 

 

Ediția 2021 a proiectului clasificării academiilor de copii și juniori, cea de-a treia, adună un total de 61 de cluburi participante în competițiile de juniori FRF. La cererea lor sau având obligativitatea prin participarea în Liga 1, aproape jumătate dintre academii, 27, au intrat în procesul de reevaluare, în timp ce 31 dintre acestea au ales să își păstreze punctajul obținut în 2020. 

 

Primele trei locuri în clasamentul întocmit de FRF sunt ocupate de Farul Constanţa, FCSB şi Csikszereda. 

 

Procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii.

Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.

Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:

  1. STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,4 %
  2. ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,6%
  3. STAFF TEHNIC 19,7%
  4. STAFF SUPORT 7,1%
  5. ANTRENAMENTE ȘI MECIURI 9,6%
  6. INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,3%
  7. REZULTATE 20,3%
Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.