Sport
Ştiinţa, în finala Cupei României!

Universitatea Craiova a pierdut returul semifinalei Cupei României, 1-2 în deplasare cu FC Botoşani, dar s-a calificat în finală, datorită victoriei cu 5-1, din prima manşă, scorul general fiind 6-3 în favoarea alb-albaştrilor. Ştiinţa va disputa din nou o finală a Cupei, după 18 ani de la ultima jucată şi la 25 de ani de la ultima câştigată.

Gazdele au deschis scorul după un sfert de oră de joc, prin Axente, în urma unor mai multor erori în defensiva Ştiinţei. Mitriţă a egalat după o oră de joc, în urma unei acţiuni personale. Imediat, Kelic i-a prilejuit lui Golubovic ocazia să facă 2-1, scorul final al partidei.

25 de fani plecaţi din Bănie au încurajat Universitatea Craiova în meciul de la Botoşani şi au sărbătorit la final cu echipa calificarea în finală.

Devis Mangia a folosit formula: Mitrovic – Popa (72 Burlacu), Kelic, Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Briceag – Gustavo (86 Martic), Băluţă, Mitriţă (72 Popov).

 

Alex Mitriţă a declarat la final: „Am făcut cel mai slab de când am venit eu la Craiova şi trebuie să ne revenim până la meciul cu FCSB. Au fost mai buni ca noi, au avut multe ocazii şi puteau marca mai multe goluri. Ne bucurăm că ne-am calificat în finală şi sperăm să aducem un trofeu acasă, după mult timp. Dacă nu câştigam cu 5-1 în tur, nu cred că ne calificam”

 

Alex Băluţă a spus: „Am început moale, relaxaţi, Botoşani este o echipă periculoasă acasă, dar e bine că am reuşit să ne calificăm. Am învăţat ceva din experienţa de anul trecut. Îmi pare rău că nu jucăm finala la Craiova, dar e important să câştigăm Cupa, pentru că apoi vom avea ocazia să jucăm Supercupa la noi acasă”.

Devis Mangia a spus la final: „A fost unul dintre meciurile pe care mi-a fost greu să le pregătesc, băieţii nu au uitat că aveau avantajul din tur, au fost prea relaxaţi . N-am făcut un meci bun, e adevărat că avem 4 meciuri fără victorie, dar suntem bucuroşi că Universitatea e în finală, după 18 ani. Trebuie să ne adunăm toate energiile pentru a câştiga trofeul şi în campionat să fim pe locul 3”

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.