Sport
Ştiinţa ia 3 puncte vitale, la Ploieşti, cu Juventus Bucureşti

Brazilianul Gustavo a marcat golul victoriei şi a ratat un penalty în partida pe care Universitatea Craiova a câştigat-o cu 1-0 la Ploieşti contra nou-promovatei Juventus Bucureşti.

Fără starul şi căpitanul Băluţă, Mitriţă a fost cel care a preluat rolul liderului şi a ratat prima mare şansă de gol, dar tot de la el a plecat şi golul înscris de Gustavo, în ultimul minut al primei reprize. Acelaşi Gustavo a alunecat când a executat un penalty imediat după pauză, după ce Burlacu fusese faultat în careu. Gazdele au fost mai periculoase pe final, pe fondul unei căderi fizice a alb-albaştrilor.

Universitatea Craiova a evoluat în formula: Calancea – Spahija, Tiago Ferreira, Briceag – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu (82 Kelic), Burlacu (71 Screciu) – Mitriţă (77 Bancu), Roman.

Circa 50 de suporteri, majoritatea din Bucureşti, au format galeria Ştiinţei pe stadionul „Ilie Oană”.

La final, antrenorul Devis Mangia a declarat: „În acest gen de meciuri trebuie să te mulţumeşti cu victoria şi atât. Am ratat şi un penalty, dar e bine că am câştigat. Am controlat meciul până la acel penalty, apoi au contat zilele de recuperare pe care le-am avut în minus faţă de adversari şi oboseala s-a văzut pe final. Sunt mulţumit de jucători, de la portar până la Roman”.

Brazilianul Gustavo a adăugat: “Sunt fericit pentru gol şi pentru victorie, e foarte important rezultatul, ne ţine acolo, aproape de primele locuri. La penalty, am văzut că terenul este moale şi am zis să pun piciorul de sprijin în forţă, dar tot am alunecat. Nu mai contează acum, e bine că am luat 3 puncte şi ne putem gândi la meciul cu Botoşani, care este foarte important”.

După 5 etape, Universitatea este pe locul 6, cu 9 puncte şi joacă duminică împotriva liderului, FC Botoşani, la Severin, de la ora 17.30.  

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.