Sport
Ştiinţa bate Botoşaniul şi revine pe podium

Pe un frig năpraznic, în faţa a doar 3.000 de spectatori, pe "Ion Oblemenco", Universitatea Craiova a obţinut o victorie cu emoţii, dar foarte importantă pentru intrarea în play-off, 3-1 cu FC Botoşani. Ştiinţa acumulează 34 de puncte după 19 etape şi revine pe podium, iar în runda următoare joacă în deplasare cu Astra Giurgiu, duminică, de la ora 20.30.

Contra Botoşaniului, Mihăilă a deschis scorul cu o lovitură de cap, la un corner, iar Cicâldău a făcut 2-0, transformând un penalty obţinut de Ivan. Acelaşi Ivan putea face 3-0, dar a ratat singur cu portarul, pentru ca apoi oaspeţii să revină în joc prin golul lui Ofosu, din afara careului. Partea secundă a aparţinut moldovenilor, care au ratat câteva mari ocazii de a egala. Elevii lui Piţurcă au avut mari emoţii, risipite abia în prelungiri, când Vătăjelu a marcat pe contraatac, cu  poarta goală, toată echipa oaspeţilor, inclusiv portarul, aflându-se în careul Craiovei, la un corner. 

La final, Victor Piţurcă a declarat: "Am primit gol și ne-am făcut viață grea. Am vorbit altceva cu jucătorii la pauză, dar n-am mai putut să menținem ritmul, să atacăm, iar ei ne-au pus probleme, au stat fizic și psihic mai bine. M-am grăbit cu anumite declaraţii când am venit, trebuie să stai o lună-două să evaluezi jucătorii, forma lor fizică, psihică. Mai e nevoie de muncă, am băieți cu caracter bun.Sunt mai moderat acum în declaraţii, să treacă astea trei meciuri, apoi vom vedea. Ne gândim să aducem doi-trei jucători, să vedem dacă îi putem transfera.

Universitatea Craiova – FC Botoşani 3-1

Au marcat: Mihăilă 20, Cicâldău 28 – penalty, Vătăjelu 90+3 / Ofosu 39.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 2.500.

Universitatea Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Bălaşa, Tiago Ferreira, Bancu – Qaka (71 Ivanov), Cicâldău (86 Vătăjelu), Zakaric – Bărbuţ (64 Mateiu), Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Piţurcă. 

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu – Papa, Rodriguez – Askovski, Ebenhofer (74 Cascini), Ofosu (84 Câmpanu) – Andronic (56 Keyta). Antrenor: Marius Croitoru. 

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj).

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.