Sport
Ştiinţa ar întâlni Anderlecht Bruxelles în turul 3 al Europa League

Dacă va trece de albanezii de la KF Laci şi se va califica în turul 3 preliminar al Conference League, Universitatea Craiova va întâlni celebra formaţie belgiană Anderlecht Bruxelles. Cu un lot cotat la aproape 100 de milioane de euro, belgienii au terminat campionatul trecut pe locul 3 şi sunt antrenaţi de fostul mare internaţional al „dracilor roşii”, Vincent Kompany. Meciurile din turul 3 preliminar se dispută pe 5 şi 12 august, iar prima manşă s-ar disputa în Bănie. 

Înfiinţată în 1908, Anderlecht Bruxelles este formaţia belgiană cu cel mai bogat palmares, cu 34 de titluri naţionale, 9 Cupe ale Belgiei. A câştigat Cupa UEFA în 1983, după o finală cu Benfica Lisabona, formaţie care eliminase în semifinale Craiova Maxima. De asemenea, Anderlecht a cucerit Cupa Cupelor şi Supercupa Europei în 1976 şi 1978, jucând şi două semifinale ale Cupei Campionilor Europeni. După ce a terminat campionatul trecut pe locul 4, Anderlecht a cheltuit aproape 10 milioane de euro pe transferuri în vara aceasta. 

 

Cei mai importanţi jucători ai formaţiei belgiene sunt: Wesley Hoedt, Albert Sambi Lokonga, Yari Verschaeren, Benito Raman şi Isaac Thelin. 

 

Arena lui Anderlecht este Constant Van den Stock, redenumită Lotto Park, are 28.000 de locuri. 

 

Universitatea Craiova joacă în turul 2 preliminar cu albanezii de la KF Laci, joi, de la ora 20. Returul este programat pe 29 iulie, de la ora 21.30, pe „Ion Oblemenco”, fără spectatori.

 

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.