Sport
Sorin Cârțu a devenit nemuritor! Mural în centrul orașului pentru „Sorinaccio”

Fanii Universității Craiova știu să își onoreze gloriile. După muralul cu Ilie Balaci, suporterii au realizat unul și cu Sorin Cârțu. Zâmbetul lui „Sorinaccio” îi va veghea pe vizitatorii din parcul plasat în spatele Teatrului Național „Marin Sorescu”. 

Marea glorie a Științei este un produs al școlii craiovene de fotbal. A jucat în 283 de meciuri în prima ligă pentru olteni și a marcat de 107 ori. De asemenea, „Sorinaccio” este golgheterul all-time al Craiovei în cupele europene. În 37 de apariții a marcat 11 goluri. Sorin Cârțu este ultimul antrenor care a dus titlul în Bănie.  Inițiativa a aparținut Peluzei Nord, cu ajutorul lui Florin Jianu și a mai multor suporteri din întreaga lume, printre care și Lucian Ghițulescu, profesor de la Liceul de Artă Marin Sorescu: „Muralul cu Sorin Cârțu a fost inițiat la rugămintea băieților din galerie, care au propus numele lui pentru a i se arăta recunoștința orașului, a generațiilor de suporteri, acum, când este printre noi încă, unul dintre noi, o legendă, un suporter. Și președinte al clubului campion, sperăm noi. Mai sunt atâtea ziduri în Craiova... Mai avem atâtea legende..”,  a spus Florin Jianu.

 

„Alții mâzgălesc zidurile legendelor, noi pictam legende pe ziduri! Un proiect al suporterilor din toate zonele stadionului, susținut, bineînțeles, și de Peluza Nord. Scopul final este ca niciunul dintre eroii "din poveștile copilăriei noastre" să nu lipsească din peisajul orașului nostru pentru a ne asigura astfel că legenda merge mai departe! Noi deja planuim muralul numărul 3. Toți cei care doresc sa contribuie la realizările viitoare ne pot contacta prin mesaj privat. Cu cât se implica mai mulți, cu atât ne este mai ușor să le realizăm mai repede. Respectând trecutul, construim împreună un viitoru glorios!”, stă scris pe pagina Peluzei Nord.

 

Sorin Cârțu a vizitat lucrarea și s-a declarat onorat de inițiativa fanilor: „E o inițiativă de remarcat și entuziasmantă pentru noi, cei care suntem în viață. Îmi pare rău că Ilie nu a putut să se bucure de pictura cu el. Înseamnă că ceea ce am realizat cu „Craiova - Maxima” a fost de mare impact, lumea încă trăiește cu amintirea noastră. Cred că și colegii mei din perioada „Maxima” ar merita, sper să li se ofere această posibilitate. Pictura este după acea fotografie de pe cardul Panini. Eu cred că este o postură bună asta în care m-a prins. Merită elogiată de toată lumea această lucrare și apreciată de tot orașul. Suntem onorați de ceea ce au făcut. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce am realizat în viața asta.”

 

„Sorinaccio” a vorbit și despre noul tatuaj pe care îl va face: Îmi voi tatua leuțul, nu am avut timp, dar o voi face. O să schimb sabia cu o coroană, dar voi păstra mingea la picior.  Merită să am simbolul oltenilor tatuat pe mine, leul de pe stema Universității Craiova, am ajuns așa, spre sfârșit, în ceea ce înseamnă activitatea mea la această echipă.”

 

Să sperăm că vom avea șansa ca să putem face și egal în ultima etapă, să putem avea două variante. Lucrurile se intensifică, dar eu am încredere în băieți și cred că vor învinge în această seară. Avem posibilitatea asta, suntem într-un moment bun și băieții sunt într-o formă bună, au arătat că pot face acest lucru. Vedem la ora jocului dacă ne-a scos din mână această pauză. Totuși, eu sper să ne avantajeze. Cel mai important este ca echipa să aibă liniște. Suntem la mâna noastră și trebuie să rămânem concentrați. Nu ne-a ajutat nimeni în toate titlurile pe care le-a câștigat Universitatea în istorie și nu avem nevoie nici în acest an.Trebuie să ne ajutăm singuri, tot ce am făcut, noi am făcut pe forțe proprii. Eu sunt bucuros de poziția pe care o avem, cea mai bună de la promovare. Sunt speranțe vii pentru a câștiga campionatul și să îndeplinim obiectivul maxim. Astea sunt timpurile pe care le trăim, vedeți și voi ce soluții se iau. Este inaceptabil să ne conducă DSP-ul în acest campionat. Trebuia să fie o strategie a LPF sau FRF, nu pe reguli de laborator. Am scenariul meu în cap și, din păcate, s-a adeverit până acum. Nu o să-l spun presei, l-am spus prietenilor”, a mai spus Sorin Cârțu.

 

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.