Sport
Silviu Stănescu, la Oltenia TV: „Craiova merită titlul, pentru că joacă cel mai bun fotbal din ţară”

Stabilit de mulţi ani la Suceava, fostul antrenor al Universitatea Craiova, Silviu Stănescu, în vârstă de 76 de ani, a intrat în direct prin telefon la Oltenia TV, la emisiunea Activ Arena, schimbând câteva impresii şi urări cu managerul clubului din Bănie, Marcel Popescu, aflat şi el în emisiune, prin skype.  

"Am plecat de la Craiova când eram antrenor principal. Am plecat de nebun prin ţară, după ce mi-a murit soţia de cancer. Am ajuns la Suceava şi am încercat să fac şi aici ce am făcut la Craiova, dar în Moldova nu e tradiţia din Oltenia, e greu să convingi oamenii. La 76 ani sunt destul de bine, am avut un accident, dar acum merg fără sprijin. Aştept şi eu, ca toată lumea, să scăpăm de nenorocirea asta şi să ieşim din casă şi să vedem soarele" a spus fostul antrenor al Ştiinţei. 

Acesta este mulţumit de calitatea jocului prestat de alb-albaştri şi de aceea este optimist în privinţa şanselor la titlu: „Eu cred că Universitatea Craiova joacă cel mai bun fotbal din ţară şi merită să ia campionatul. A avut o cădere cu FCSB, şi ea, o echipă care joacă fotbal, ca şi Craiova. FCSB s-a împiedicat restul echipelor, fiindcă nu le-au dat spaţii, au refuzat fotbalul, nu precum Craiova, care este generoasă cu jocul. Mă bucur pentru Cornel Papură, care a fost un copil de suflet al lui Nelu Oblemenco. De asemenea, tatăl lui Cornel Papură ne-a ajutat mult pe noi, cei de la Universitatea, pe vremuri, din postura în care se afla."

Silviu Stănescu a fost unul dintre apropiaţii lui Nelu Oblemenco: "La o emisiune TV, Nelu Oblemenco a spus că eu sunt cel mai bun prieten al lui, iar asta mă face tare mândru. Nelu era la Rapid, dar era greu să joace, fiindcă era cuplul Ion Ionescu – Nichi Dumitriu. Nelu a fost un jucător de excepţie pentru Craiova şi pentru ţara asta, merită ca stadionul să-i poarte numele. Pentru mine a fost ca un frate."

Silviu Stănescu a explicat de ce îl consideră pe Ilie Balaci cel mai bun jucător român. "I-am văzut pe Ozon, Dobrin, Petchovschi sau Gică Hagi, dar cel mai mare a fost Ilie Balaci. N-am văzut un jucător care să se oprească acolo unde dorea, aşa, ca Ilie Balaci. Dribla, şuta cu ambele picioare, dădea cu capul, făcea faza de apărare, era complet."

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.