Sport
Silviu Lung jr: „Craiova a făcut alegerea corectă cu Bergodi”

Silviu Lung a terminat sezonul în SuperLiga din Turcia și a revenit acasă, în Bănie. Portarul a vorbit despre perioada Craiovei din actualul sezon, dar și despre alte subiecte. 

Fostul portar al Craiovei nu a vizionat prea multe meciuri actuala stagiune din România, însă este la curent cu faptul că Universitatea Craiova este aproape să câștige titlul după 29 de ani: „Sunt acasă, e foarte bine. Am ajuns după 7 luni la Craiova. Am plecat în cantoment în Turcia pe 2 ianuarie și abia acum am ajuns. Am făcut 23 de ore cu mașina, sper să nu mai repet aventura asta. Toate zborurile sunt oprite, așa că singura soluție a fost să vin cu mașina. Mă bucur de aceste zile libere. Nu prea am văzut meciurile din România, dar sunt la curent cu ceea ce se întâmplă. Campionatul este în scădere, dar și din cauza acestor probleme care sunt în contextul social-economic, dar sper să-și revină. Atunci când jucam în țară, noi (nr. Astra) și FCSB jucam în grupele Europa League an de an. Am trecut și noi prin situație de acest gen în Turcia, dar în ultimele două luni nu s-a amânat niciun meci. Noi avem un protocol, cu două zile înainte de fiecare meci se fac teste și dacă găsesc un jucător pozitiv, acesta este izolat și meciul continuă. Protocolul de aici este diferit.” 

 

Mandatul lui Cristiano Bergodi pe banca tehnică a Științei decurge perfect, șase victorii din șase posibile, iar Lung este de părere că oficialii au luat cea mai bună decizie în alegerea tehnicianului italian: „Cei de la Craiova au avut un campionat după pandemie foarte bun, au făcut alegerea corectă cu Cristiano Bergodi. Mereu mi-a plăcut de Bergodi, echipele se exprimau foarte bine. Cel mai mare atuu este numirea sa pe banca Craiovei. Nu am lucrat cu el, dar am vorbit cu jucători care au lucrat cu el și spuneau numai lucruri frumoase.”

 

În privința viitorului în Turcia, Lung a declarat: „Turcia mi se potrivește și o să încerc să continui. Nu meritam să retrogradăm, problema la noi a fost în prima parte a sezonului. După primele 17 etape, noi adunasem doar 10 puncte, în condițiile în care din septembrie până în decembrie nu am avut patron. A fost o debandadă, dar din decembrie a venit această femeie care a pus toate lucrurile la punct și în a doua parte am fost în primele 9 echipe din ligă. Am o patroană extrem de corectă, nu am mai văzut pe cineva atât de corect în fotbal. Mulți bărbați ar trebui să ia lecții. Campionatul în Turcia începe pe 11 septembrie, așa că o săptămână-două o să mai stau. O să vedem ce ofertă de prelungire o să am de la Kayseri, sunt în discuții și cu alte cluburi și o să iau cea mai bună decizie pentru mine. Să vedem cât de mult mă iubesc cei de la club, aștept oferta lor de prelungire. E foarte greu să plec dintr-un loc în care sunt apreciat”

 

„M-am obișnuit în Turcia, am învățat și limba, una grea, așa că îmi e greu să schimb țara. Așa cum am văzut Liga 1 fără Craiova timp de 3-4 ani de zile, eu cred că prima ligă poate să meargă înainte să fără Dinamo, dar consider că este mai bine cu echipe de tradiție în prima ligă.” 

Prezență constantă în lotul „tricolorilor”, Lung speră ca Mirel Rădoi să ducă echipa națională a României la EURO 2020: „Atâta timp cât o să fiu convocat, o să răspund cu drag convocărilor. Știu că până la meciul cu Islanda, mai avem două meciuri în Nations League și trebuie tratat fiecare meci în mod corect. Evoluăm sub „tricolor”.

Sunt foarte multe necunoscute până la jocul cu Islanda, nu știm cum o să fie forma jucătorilor, dacă o să se mai întâmple ceva, vedem ce va fi cu acest virus. Eu sunt o fire optimistă. Le doresc multă baftă și lui Mirel Rădoi și lui Adrian Mutu la echipele naționale”, a mai adăugat Silviu Lung junior. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.