Sport
Show grandios la inaugurarea noii arene din Bănie

Inaugurarea noului stadion din Bănie a avut parte de un spectacol memorabil: focuri de lumini, lasere şi artificii, proiecţii cu momentele de aur ale clubului, prezentarea jucătorilor, premierea fostelor generaţii care au adus glorie Ştiinţei, cu 30.000 de spectatori în tribune, cu o coregrafie 3D de efect al galeriei, care l-a avut în prim-plan pe simbolul Ştiinţei, Ion Oblemenco, încadrat de pânze mari cu fosta arenă şi actuala. 

Nu au lipsit reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, dar şi politicieni, printre care Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, actorul Mugur Mihăescu. O fanfară militară a interpretat imnul României, iar Andrei Păunescu a cântat alături de Gică Craioveanu imnul Universităţii Craiova. 

"Este cel mai frumos stadion din România. Mă bucur că am trăit acest moment, dar îmi pare rău că nu am jucat pe el şi nu am antrenat echipa aici" a spus Sorin Cârţu. "Mă consider de-al casei, ştiu ce înseamnă Ion Oblemenco, Petrică Deselnicu. Sunt mândru că am jucat aici, noi jucam mereu cu 30.000 de spectatori la Craiova" a spus Florin Prunea. 

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, nu a ratat inaugurarea şi a afirmat că oamenii din Craiova îşi doreau o astfel de arenă sportivă modernă de foarte mult timp şi a lăudat-o pentru reuşită pe Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei, în prezent ministru al Muncii: "„Chiar dacă deranjează pe cineva, cred că dacă n-ar fi fost doamna Olguţa Vasilescu, n-ar fi fost acest stadion. Oamenii din Oltenia îşi doreau foarte mult acest stadion şi iată că îl au. Acum iată că îl au şi sper că fotbalul să reînvie la Craiova.  Sper că în viitorul apropiat să revin la Craiova. Deocamdată, n-am oferte, mai târziu.  Craiova este în primele trei echipe. Este o echipă valoroasă şi sunt convins că anul acesta, anul viitor, Craiova va fi campioană”.

Din păcate, lipsită de jucători de bază precum Băluţă, Bancu, Zlatinski, Burlacu şi Rossi, Universitatea Craiova a pierdut primul meci pe noua arenă, în faţa campioanei Cehiei, Slavia Praga, alb-albaştrii nereuşind nici măcat golul de onoare.

Universitatea Craiova – Slavia Praga 0-4

Au marcat: Skoda 35, 42, Bucha 68, van Buren 77. 

Universitatea Craiova: Mitrovic (61 L. Popescu) – Datkovic, Kelic (46 Spahija), Tiago Ferreira (61 Bărbuţ) – Dimitrov, R. Popa (46 Buzan), Mateiu, Briceag – Gustavo (67 Mihăilă), Mitriţă (46 Martic), Roman (55 Markovic). Antrenor: Devis Mangia.

Slavia Praga: Premsyl – Jakub, Egil, Bilek, Frydrych - Danny, Van Buren, Bucha – Stoch, Skoda, Necid.

Arbitri: Cătălin Popa (Piteşti) – Dragoş Iliescu, Daniel Mitruţi (ambii din Craiova).

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.