Sport
SCM Craiova, reloaded

Echipa lui Bogdan Burcea îşi reconfigurează lotul, pentru a încerca intrarea la „masa granzilor”, respectiv în grupele celei mai prestigioase competiţii europene.

Cu două luni înaintea mareului test pentru intrarea în grupele Champions League, SCM Craiova este în febra transferurilor. Şapte jucătoare, dintre care patru de bază, au părăsit formaţia din Bănie, care are nevoie de un upgrade pentru următorul sezon. Asta pentru că miza a crescut, ştacheta a fost deja ridicată, chiar dacă peformanţa din sezonul precedent rămâne una fantastică, una istorică. Astfel, targetul vizează atât intrarea la „masa bogaţilor”, respectiv în grupele Champions League, cât şi ocuparea locului 2 în Liga Florilor, pentru care lupta în viittoarea stagiune va fi şi mai acerbă, fiindcă acesta va asigura intrarea directă în grupele Champions League. Mai multe formaţii din campionat s-au întărit deja serios pentru a ataca acest obiectiv, iar SCM Craiova nu poate rămâne în urmă. Deja au fost efectuate opt transferuri şi se mai încearcă în continuare completarea lotului cu una sau două jucătoare. Echipa de bază ar fi deja conturată, însă atacarea a doua obiective cu aceeaşi forţă necesită dubluri de aceeaşi valoare pe posturi, nu ca până acum, când rezervele erau de obicei jucătoare de perspectivă, care erau introduse de obicei pe finalul meciurilor în care rezultatul era deja stabilit. Se poate constata din acest mercato că lotul din sezonul următor va fi unul mai experimentat, antrenorul Bogdan Burcea apelând la jucătoare mature, care să nu mai aibă nevoie de mult timp pentru a se integra.

S-a stabilit şi ţintarul Ligii Florilor pentru sezonul 2018-2019, iar programul turului pentru fetele lui Bogdan Burcea este următorul: etapa I, 2 septembrie: SCM Craiova – Dunărea Brăila; etapa a II-a, 9 septembrie, HCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova (meciul va fii reprogramat, deoarece în acea perioadă craiovencele vor disputa turneul preliminar pentru grupele Champions League), etapa a III-a, 16 septembrie, SCM Craiova – CSM Roman, etapa a IV-a, 20 septembrie, Măgura Cisnădie – SCM Craiova, etapa a V-a, 7 octombrie, U Cluj – SCM Craiova, etapa a VI-a, 21 octombrie, CSM Slatina – SCM Craiova, etapa a VII-a, 28 octombrie, SCM Craiova – CSM Bistriţa, etapa a VIII-a, 4 noiembrie, Gloria Buzău – SCM Craiova, etapa a IX-a, 8 noiembrie, SCM Craiova – Corona Braşov, etapa a X-a, 15 noiembrie, SCM Craiova – Minaur Baia Mare, etapa a XI-a, 10 ianuarie, HC Zalău – SCM Craiova, etapa a XII-a, 13 ianuarie, SCM Craiova - CSM Bucureşti, etapa a XIII-a, 20 ianuarie, Danubius Galaţi – SCM Craiova.

 

 

Jucătoarele care au rămas din lotul care a câştigat Cupa EHF: Florentina Stanciu (portar), Ana Maria Ţicu (centru), Andreea Rădoi (centru), Cristina Florianu (inter), Zeljka Nikolic (extremă), Jelena Trifunovic (apărător-inter), Carmen Şelaru (pivot-extremă), Patricia Vizitiu (inter).

 

Jucătoarele care au părăsit echipa la finalul sezonului trecut: Iulya Dumanska (portar), Cristina Lung (portar), Valentina Ardean Elisei (extremă), Andrea Pricopi (centru), Nicoleta Tudor (apărător-inter), Bobana Klikovac (pivot), Teodora Popescu (pivot).

 

Jucătoarele transferate deja pentru sezonul următor: Ekaterina Giucheva (portar), Bianca Curmenţ (portar), Andrea Seric (pivot), Lambrini Tsakalou (centru), Ana Maria Tănăsie (extremă), Ionela Leuştean (extremă), Elena Gjorchjevska (inter), Timea Tătar (pivot).

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.