Sport
Răzvan Burleanu e optimist în ceea ce privește viitorul echipei naționale: „Avem speranțe”

Astăzi debutează Campionatul European, dar echipa națională de fotbal nu este calificată, deși București va fi unul dintre orașele gazdă. 

Duminică, 13 iunie, de la ora 19:00, pe Arena Națională se va juca primul din cele patru meciuri găzduite de București la UEFA EURO 2020, Austria – Macedonia de Nord. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a oferit câteva declarații de presăși a vorbit și despre viitorul naționalei noastre: „Având în vedere că ne-am dorit enorm să fim prezenţi, dezamăgirea a fost şi mai mare. Nu avem decât să sperăm că vom avea cât mai curând o echipă naţională puternică. Cele două calificări consecutive la U21, în 2019 şi 2021, precum şi prezenţa la Jocurile Olimpice, după 57 de ani, cu generaţia de U23, ne dau speranţe că aceşti jucători vor creşte şi ne vor face bucuroşi.

 

 

„EURO 2020 este o şansă unică pentru România, iar pentru FRF, o oportunitate de a intra în rândul celor care organizează marile competiţii sportive. E foarte greu să pătrunzi acolo, să demonstrezi că poţi asigura standarde foarte înalte de calitate în organizare. Şi e foarte uşor să fii exclus din cercul 'celor mari'.

 

 

De aceea, privim cu maximă responsabilitate cum se vor derula meciurile de la Bucureşti. Trebuie să remarc aici şi efortul statului român care a modernizat spectaculos infrastructura fotbalistică din Bucureşti, prin reconstruirea celor trei stadioane.

Acestea nu sunt doar un atu pentru viitoare candidaturi ale României de a găzdui mari competiţii, sunt şi deschideri evidente pentru fotbalul intern, facilităţi care ne lipseau pentru a ridica nivelul competiţiilor naţionale.

EURO la Bucureşti va inspira cu siguranţă şi o nouă generaţie de copii să se apuce de fotbal, în aceeaşi măsură în care EURO ne-a adus la un loc cel mai mare număr de voluntari angrenaţi vreodată în ultimii 30 de ani”, a mai spus președintele FRF.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.