Sport
Primul punct scos vreodată de Craiova la Botoşani

Universitatea Craiova a reuşit pentru prima dată să plece neînvinsă de la Botoşani, după remiza, scor 1-1, obţinută în etapa a 6-a a Ligii I. Gazdele au deschis scorul prin Golofca în secunda 30, iar Nicuşor Bancu a egalat în minutul 29, reluând senzaţional centrarea lui Martic. Universitatea acumulează 10 puncte după 6 etape şi joacă în runda viitoare cu Astra, vineri, 23 august, de la ora 21. 

Cornel Papură a folosit formula: Pigliacelli - Martic, Kelic (46 Bălaşa), Acka, Bancu - Ivanov, Mateiu, Cicâldău - Ioniţă (68 Bărbuţ), Markovic (30 Roman), Mihăilă. 

Carlos Fortes nu a fost nici în lot pentru acest meci, după prestaţia dezastruoasă de la Atena. În schimb, Mihai Bălaşa a debutat în tricoul Ştiinţei, înlocuindu-l pe Kelic, care s-a accidentat. 

Cornel Papură a spus după meci: "Am început practic de la 0-1, dar am revenit şi am egalat, am avut echilibru mental, contra unei echipe bune, care este preocupată să joace fotbal. S-a cunoscut că am jucat acum 3 zile un meci fantastic. Sunt lucruri fiziologice în corpul uman, e bine totuşi că, după 1-0, am reuşit să echilibrăm partida. Am făcut un meci bun, am luat primul punct la Botoşani, asta după ce am bătut Dinamo după 25 de ani şi am trecut două tururi europene după foarte mult timp. La Atena meritam să câştigăm, aici am reuşit un rezultat pozitiv. Meciul viitor facem tot ce depindem de noi să câştigăm. Nu-mi simt ameninţată poziţia, eu îmi fac treaba cât mai bine, ca un profesionist. În cazul lui Fortes am considerat că el nu poate face parte din lot pentru acest meci". 

La final, Nicuşor Bancu a declarat: "În repriza a doua puteam tranşa meciul, dar este un scor echitabil. În a doua repriză cred că puteam înscrie, am dominat. Ei au avut doar la final câteva ocazii.  Se simte oboseala la noi, dar e bine că nu am pierdut şi nu ne-am accidentat. Suntem opt jucători sau nouă care au jucat toate meciurile şi acest lucru se simte.  Este primul egal la Botoşani, sper ca data viitoare să câştigăm. Ştiam că Botoşani e neînvinsă, o echipă foarte bună în acest început de campionat. Dacă eram mai proaspeţi, cred că altul era rezultatul. Vor veni victoriile, dar a fost greu, am jucat din trei în trei zile. Cei de la Atena ne-au felicitat la finalul jocului şi ne-au spus că meritam să ne calificăm. Noi la finalizare am avut de suferit tot timpul

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.