Sport
Pompierul îndrăgostit de alpinism și de Universitatea Craiova

Craioveanul Octavian Marin lucrează ca pompier și are două pasiuni foarte mari, alpinismul și Universitatea Craiova. Membru al grupării Sezione Ultra din anul 2008, Tavi duce steagul Științei și scutul brigăzii pe toți munții pe care urcă. 

În intervenția pe care a avut-o la emisiunea „Activ Arena” de la Oltenia TV, Octavian Marin a vorbit despre cum a pornit această pasiune pentru munți: „Serviciul meu de pompier și alpinismul au în comun câteva lucruri, ambele îmi dau adrenalină. Cu muntele am început de la 16-17 ani și am tot ținut-o așa, întrucât e cea mai mare pasiunea a mea, iar după aceea vine fotbalul”. Viitoarea expediție a lui Tavi urma să fie cea din Himalaya: „Urmam să merg în octombrie în Himalaya, încă sper să o pot face, pregătirea tot o fac. Dacă nu voi putea în acest an, voi merge la anul.”

 

Întrebat despre munții pe care i-a cucerit, Octavian a vorbit de mai multe locuri, cu înălțimi amețitoare: „Am mers în Iran, am mers undeva spre 5.600 de metri, cel mai mare înalt vârf pe care am mers. Era vânt și erau -10 grade și simțeam temperatura undeva pe la -15 grade. Cu Mont Blanc am cochetat de două ori, prima dată m-am oprit la 4.200, dar m-am ambiționat și a doua oară am mers până la capăt, până la 4.800. În rest, am mers pe mai mulți munți din Europa. ”

 

„Familia suferă cel mai mult. E greu acolo, nu poți să suni din Iran, tot pe internet când prinzi poți să vorbești. Greu este și cu pregătirea, întrucât plec de acasă, dar familia și prietenii mă susțin. Partea financiară este importantă, de aceea vreau să mulțumesc tuturor celor care mă ajută. Oricine vrea să mă găsească o pot face pe pagina de Facebook „Un pompier la înălțime”, acolo putem discuta mai multe lucruri legate de alpinism. Costurile sunt foarte mari în ceea ce privește pasiunea aceasta, în jur de câteva mii de euro.  , a mai declarat pompierul-alpinist Octavian Marin.

 

Membru în brigada „Sezione Ultra” din anul 2008, Tavi crede că Universitatea are șansa de a câștiga titlul în acest an. „Dacă te naști în Craiova, normal e să ai sânge alb-albastru. Acum avem stabilitate la echipă, mergem într-o direcție bună și sunt sigur că vom face o figură frumoasă. Eu sper să câștigăm campionatul, vom vedea dacă se mai reia campionatul. E incertitudine peste tot. Am fost pro și contra Corneliu Papură, a avut meciuri bune și unele rele, dar îi dăm crezare că este al nostru. Ar fi crunt dacă nu am putea să ne bucurăm de un titlu câștigat, având în vedere situația aceasta. Eu duc steagul Științei și al brigăzii peste tot unde mă duc.”

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.