Sport
Piţurcă: „Un egal la Sf. Gheorghe ar fi ca o înfrângere pentru noi”

Înainte de plecarea spre Sf. Gheorghe, pentru meciul cu Sepsi, din etapa a 18-a a Ligii I, programat sâmbătă, ora 17.30, Victor Piţurcă a susţinut o conferinţă de presă, în care a prefaţat duelul cu Sepsi, dar a abordat şi alte subiecte, inclusiv trimiterea la echipa secundă a lui Mirko Pigliacelli. 

Victor Piţurcă, despre meciul cu Sepsi: „Suntem în faţa unei deplasări grele, atât ca adversar, cât şi ca distanţă, dar trebuie să câştigăm, egalul e ca şi cum am pierde. Sepsi are jucători care aleargă foarte mult, Grozavu este un antrenor cu ştate vechi, dar nou la Sepsi. Nu ne convine jocul celor de le Sepsi, iar dacă nu vom lupta mai mult ca ei, iar vom pleca de acolo cu capetele plecate. Cred că putem câştiga nu numai 2 jocuri la rând, ci şi 5 sau 10, fiindcă avem jucători buni. Am văzut o echipă mare, PSG, care a revenit de la 0-2, le-am dat-o exemplu elevilor mei, pentru ca şi când suntem conduşi cu 1 sau 2 la zero să dăm 4, 5 goluri şi să câştigăm. Nu putem alinia aceeaşi echipă, voi face anumite schimbări, oricum Bărbuţ este suspendat, avem un lot numeros, voi introduce nişte jucători proaspeţi. Cosic are o problemă cu umărul şi va reveni săptămâna viitoare”.

Piţurcă, despre problemele de arbitraj de la meciul Viitorul – Sepsi,condus de craioveanul Sebastian Colţescu: „Am văzut declaraţia lui Grozavu după jocul de la Viitorul, dar el trebuie să-şi pregătească jucătorii să nu ia atâtea galbene sau să facă recomandări către CCA. Nu noi am pus arbitrul la acel meci. Noi ne-am dorit ca Sepsi să câştige punct sau puncte, fiindcă nu suntem în luptă directă cu ei, ci cu Viitorul. Şi noi am pierdut 6-8 puncte pe mâna arbitrilor, am avut acest ghinion, ca arbitri să nu vadă penalty-uri clare pentru noi. Noi nu am spus nimic când Bancu a primit galben de la un arbitru din Cluj şi a fost suspendat pentru meciul de la CFR. Leo Grozavu era supărat după meci şi avea dreptate în felul lui, pentru că atunci când ştii că urmează să joace cu noi nu delegi un arbitru din Craiova. Dacă îi avantaja pe Sepsi, spuneau cei de la Viitorul că e din cauză că sunt în luptă cu noi pentru locul 2.

Piţurcă, despre Pigliacelli: „Pigliacelli nu e în formă, am mai explicat acest lucru şi nu mai vreau să reiau acest subiect. Pe mine nu mă interesează de un jucător, ci de echipă, de grup. El e la echipa a doua acum. Cine se pregăteşte cel mai bine, cine îmi dă încredere, acela va juca. Nu contează pentru mine cine e în ultimul an de contract sau nu, contează dacă e bun, dacă e în formă”.

Piţurcă, despre Chipciu:  „Orice jucător valoros e interesant. Chipciu e jucătorul lui Anderlecht, acolo are salariu mare, iar noi la Craiova avem o limită de salarii. Dacă e dispus să se încadreze în această limită, are telefonul meu, poate să mă sune”

Piţurcă, despre instalarea lui Mirel Rădoi ca selecţioner: „Rădoi are stofă de selecţioner, chiar dacă nu are experienţa necesară pentru a avea rezultate imediat. Nici echipa naţională nu mai e ce a fost. Rădoi are avantajul că ştie toţi jucătorii tineri, i-a evaluat şi sper să reuşească, deşi nu va fi uşor, mai ales că vin aceste meciuri importante, turneul final se va disputa în România şi toată lumea vrea să ne calificăm. Rădoi trebuia să rişte, fiindcă nu se ştie dacă se mai întâlnea cu această ocazie, de a prelua echipa naţională. Urmează cam acelaşi traseu ca mine, deşi eu am stat mai mult la tineret, iar jucătorii de atunci de la tineret erau mai buni, fără a-i deranja pe cei de acum. Când am adus la naţionala mare vreo 5 dintre ei, am câştigat în Portugalia şi ştim ce echipă avea Portugalia atunci. Cei care au obţinut un rezultat bun la turneul final din Italia nu au demonstrat şi la echipa mare. Mirel Rădoi a fost adus în fotbalul mare de mine. Sorin Cârţu l-a adus la Extensiv, iar eu l-am adus la Steaua. Venisem să-l văd la un meci pe celălalt Rădoi, pe Dorin, şi l-am luat pe Mirel. Şi a devenit căpitan la Steaua la 18 ani şi ceva. Cred că va veni cu naţionala în patria lui, în Oltenia, aici va fi susţinut din suflet. El ştie că poate să-mi ceară oricând sfatul, că-l voi ajuta fără nicio problemă. Pe Mutu îl văd selecţioner la tineret, fără probleme, mai ales că a antrenat deja la nivelul Ligii I. Îl cunosc bine, chiar dacă el a fost supărat pe mine că nu l-am intrordus la naţională. E un băiat inteligent, care este acum preocupat de fotbal”.

Piţurcă, despre CFR Cluj: „E foarte important să se califice CFR Cluj în primăvara europeană, fiindcă vedeţi unde am ajuns, suntem ţara care nu mai poate trimite echipe în Champions League şi Europa League, este un dezastru pentru noi. Îi recomand lui Dan Petrescu să nu facă pariuri la fotbal, fiindcă e greu de prevăzut ce se întâmplă la fotbal. Eu mi-aş dori să fim noi la final pe primul loc şi FCSB pe locul 2, nu m-ar deranja”.

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.