Sport
Piţurcă: „Trebuie să ne impunem ritmul, Botoşaniul trebuie să simtă că joacă la Craiova”

Universitatea Craiova joacă joi, de la ora 18, pe Ion Oblemenco, împotriva lui FC Botoşani. Victor Piţurcă a prefaţat acest meci într-o conferinţă de presă, abordând însă şi alte subiecte interesante, precum: transferurile, situaţia lui Pigliacelli, eliminarea şi implicit suspendarea lui Carlos Fortes, ori titlul de cel mai bun tânăr jucător, primit de Vali Mihăilă la Gala Fotbalului. 

Ce a declarat Victor Piţurcă la conferinţa de presă: 

Despre meciul cu FC Botoşani:  „Toate echipele care au venit aici şi-au vândut scump pielea şi aşa va fi şi cu Botoşaniul, dar Craiova este echipa mai bună şi sper să obţinem victoria, să marcăm din situaţiile pe care ni le creăm. Nu trebuie să le legăm de motive de vreme, fiindcă şi adversarul joacă în aceleaşi condiţii. Contează orice absenţă, ne-au lipsit şi nouă Koljic, Cosic, şi la un moment dat Bancu, dar nu lipseşte  Messi, jucătorii noştri sunt cam toţi la aceeaşi valoare. Putem spune că avem un mic avantaj că avem două zile în plus de odihnă, dar trebuie să se vadă pe teren lucrul acesta. Şi cu Iaşul ne-am gândit la lucrul acesta, dar degeaba, fiindcă nu am reuşit să câştigăm. Craiova trebuie să-şi impună ritmul şi să câştige. Am simţit că jucătorii sunt conştienţi că punctele pierdute ne vor costa foarte mult şi sunt montaţi cum trebuie, nu e nevoie de nicio nuieluşă de Moş Nicolae. Botoşaniul trebuie să simtă că joacă la Craiova, nu la Mediaş sau la Clinceni. Şi orice echipă trebuie să simtă că e foarte greu să câştigi aici”.

Despre parcursul Universităţii Craiova: „Când nu reuşeşti victorii la rând, când nu ai constanţa pe care ar trebui să o ai, începi să te gândeşti şi la ce e mai rău. Pentru a fi în play-off trebuie să ne câştigăm meciurile care urmează. Dacă ar fi după mine, aş mai fi vrut vreo 15 puncte în plus şi meritam să le obţinem, dar nu am reuşit să marcăm. Nu mai sunt aşa de tare în gură ca la început, acum sunt mai ponderat. Nici nu era stilul meu acela, dar am avut mare încredere că se va întâmpla ce spun, dar acum nu mai sunt aşa de încrezător. Jocul a fost unul bun, lucrăm tot ce putem la antrenament, dar depinde de jucători în ultimii metri, de execuţiilor lor ca. S-a văzut că ducem lipsa unui vârf. N-am avut reuşite acolo în faţă. Ivan este reprofilat ca vârf, dar orice jucător din faţă trebuie să dea gol. Am risipit prea multe ocazii. Tot timpul aştept ceva mai mult, şi de la jucătorii cu experienţă, şi de la cei tineri” 

Despre transferurile lui Miron şi Merloi, vehiculate în ultima perioadă: „Nimeni de la Craiova nu s-a interesat de Miron, s-au scris lucruri neadevărate şi trebuie să le dezmint. Eu nu mi-l doresc pe Miron, aşa că este exclus să vină la Craiova. Despre Merloi nu am văzut ce s-a scris, dar ştiu că a marcat 3 goluri în ultimul meci. E un jucător interesant, dar nu s-a pus până acum problema unui transfer. Căutăm jucători, dar nu avem nimic concret”.

Despre Pigliacelli: „Nu sunt supărat pe Pigliacelli, dar depinde de cum se va pregăti pentru a reveni la prima echipă. Când va începe să se pregătească aşa cum trebuie să o facă un jucător sub contract cu Craiova, atunci va reveni. Pigliacelli a greşit aproape la fiecare meci şi i-am dat şanse."

Despre Laurenţiu Popescu: "Chiar dacă vi s-a părut că Popescu a făcut un meci slab, este jucătorul nostru, tânăr, de perspectivă şi eu ţin la el şi îi voi da credit în continuare"

Despre Tiago Ferreira: "Tiago, chiar dacă a greşit, va juca în continuare. El e un jucător tehnic şi am nevoie de el ca să construiască, pentru că vreau ca Universitatea să joace ofensiv

Despre Mihăilă: "M-am bucurat pentru Mihăilă, dar viaţa merge înainte, el nu a făcut decât câteva jocuri bune. Acum lumea aşteaptă cât mai mult de la el, să crească mult, are responsabilităţi. Foarte repede te duci înapoi dacă nu joci în continuare bine, dacă nu dă goluri şi pase de gol. Deocamdată nu ne gândim la plecarea lui, el trebuie să joace şi să ia un titlu cu Craiova, dar dacă vine Real Madrid şi dă 50 de milioane de euro pe el, atunci nu se mai pune problema să-l ţinem”.

Despre Carlos Fortes: „M-a dezamăgit foarte tare Fortes, i-am spus că nu are voie să aibă un asemenea gest. Cu atât mai mult că este străin, nu are voie să vină el să bată jucătorii români şi mai ales că joacă sub culorile unei echipe cunoscute în Europa. A fost un gest care-l va costa şi care costă şi echipa. Etapele de suspendare trebuie să le efectueze la echipa a doua, iar echipa a doua începe campionatul în luna martie, aşa că noi nu ne mai putem folosi de Fortes pentru mult timp”.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.