Sport
Ovidiu „Ovvy” Pătraşcu: „Craiova mai are șanse la campionat”

Fostul campion mondial și european la FIFA, Ovidiu „Ovvy” Pătrașcu, actual content creator pe Youtube, a vorbit într-o intervenție prin Skype la emisiunea „ACTIV ARENA” despre ascensiunea popularității jocului de FIFA în România.

În premieră pentru România, cluburile de Liga 1 au avut parte de un campionat la FIFA. Acestea au fost reprezentate de gameri profesioniști, iar ambasadorul competiției a fost craioveanul Ovidiu Pătrașcu. Acesta a dezvăluit că se dorește ca și în anii următori să dezvolte acest sector de gaming și să se organizeze noi competiții:  „Din păcate, la noi a fost nevoie de această pandemia pentru a se reuși organizarea acestui campionat. E un lucru normal să ai un turneu de FIFA, în vest se practică de ceva timp. A fost primul campionat național în care gamerii au reprezentat echipe din Liga 1, iar acest lucru a făcut din eLiga 1 ceva excepțional. V fi și un campionat viitor, probabil va fi sistem de joc ca cel de afară, iar viitorul sezon eLiga 1 va fi scurt, nu pe fiecare etapă. EA Sports are nevoie de câștigătorul competiției mai rapid pentru a le acorda puncte în clasamentul mondial. 

Se dorește să fie Ultimate Team, cam 90% va fi, însă nu poți să bagi mâna în foc, este un proces mai îndelungat. E de apreciat că s-a făcut și cu acest 85 rating. Am fost ambasador al comunității, am fost o legătură între comunitate și organizatori. Depinde foarte mult de LPF, FRF și cluburi dacă vom ajunge să avem competiții ca afară. Eu cred că să fie ceva recurent acest campionat de fotbal. ”
Întrebat despre posibilitatea să semneze cu vreun club, „Ovyy” a declarat că în acest moment nu se gândește la o asemenea mutare: Eu sunt retras, probabil că dacă aș vrea să mă întorc ar fi multe echipe care m-ar vrea, mai ales din punct de vedere al marketingului, însă nu se pune problema în acest moment.” 

Fostul campion mondial și european la FIFA este prieten foarte bun cu jucătorul profesionist al Științei, Dan Buzărnescu, însă spune că are o legătură strânsă și cu campionul din acest sezon, reprezentatul celor de la Hermannstadt, Alexandru Rădulescu.

Al doilea jucător preferat al meu, după Dan Buzărnescu, este Alexandru Rădulescu, câștigătorul campionatului. Cumva reușesc să mă lipesc de campioni. Dan m-a întrebat și în legătură cu aspectul de „coaching” , chiar la Universitatea Craiova, însă jobul meu este altul, cel de creator de content pe Youtube. Sunt foarte multe decizii tactice pe care le poți face în timpul jocului, iar un gamer profesionist ar fi ajutat foarte mult de un antrenor în spate. Buzărnescu a câștigat meciuri cu cei de la vârf, însă s-a împiedicat cu echipe de mijlocul clasamentului. Au fost meciuri cu un nivel apropiat, n-a fost norocul de partea lui.”

 

Câștigător al Cupei României și al unui trofeu internațional cu echipa Universității, Mihai Roman, este considerat de către Ovidiu Pătrașcu drept cel mai bun jucător de FIFA dintre toți fotbaliștii din Liga 1.  „Cel mai bun jucător de FIFA 20 din Liga 1 cred că este Mihai Roman, de la Craiova. Am vorbit cu el și mi-a zis că a jucat mai multe meciuri în această perioadă, din cauza acelor probleme de sănătate pe care le are”.


 

Despre șansele „juveților” la campionat:   „Eu cred că Universitatea Craiova mai are șanse la campionat. Sunt 4 puncte, cum să nu aibă șanse? Nu există să nu ai șanse, nu mai ai atunci când nu mai există matematic. Eu sper ca impactul schimbării antrenorului să fie de bun augur, e foarte important să avem puțin noroc în meciurile importante. La meciul cu CFR, cel jucat pe „Ion Oblemenco”, nu se supăra nimeni dacă aveam 3 sau 4-0 la pauză. Cu puțin noroc, poți câștiga titlul.”

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.