Sport
Ovidiu Bic: „Motivul principal pentru care nu am reuşit să mă impun din prima aici a fost ghinionul”

Ovidiu Bic și-a câștigat poziția în primul 11 al Universității Craiova, iar evoluțiile sale evoluează cu fiecare apariție. 

Ovidiu Bic și-a petrecut întreaga carieră în Ardeal, iar transferul la Universitatea Craiova l-a scos afară din „zona de confort”: „Am avut o copilărie foarte frumoasă, cu mulţi prieteni minunaţi cu care făceam tot felul de pozne. Fotbalul l‑am început când eram deja relativ mărişor, pe la 8‑9 ani, chiar în Abrud. Aveam un antrenor care strângea mai mulţi copii şi ne antrena zilnic, era foarte dedicat. Apoi, la vârsta de 12 ani, m‑am prezentat să dau probe de joc la academia celor de la Liberty Oradea. Când cei de acolo m‑au acceptat, a fost unul dintre cele mai fericite momente din viaţa mea.

 

Pentru mine a fost important că am luat‑o de jos, meciurile din Liga II m‑au călit şi m‑au făcut mai puternic. Dar cel mai bine m‑am simţit la Mediaş, iar asta s‑a văzut, pentru că datorită prestaţiilor mele bune de acolo m‑au remarcat cei de la Universitatea. Motivul principal pentru care nu am reuşit să mă impun din prima aici cred că a fost ghinionul: după doar două luni de la semnarea contractului a trebuit să mă operez şi am stat aproape 8 luni departe de gazon. Sincer, această perioadă lungă fără fotbal mi‑a afectat un pic şi încrederea. Mă gândeam mereu că am ajuns la un club foarte mare şi că lumea are alte aşteptări de la mine, iar această presiune şi‑a pus amprenta şi pe jocul meu. Din fericire, acum simt că am depăşit perioada mai dificilă şi sunt foarte încrezător, iar pe teren mă simt foarte bine. Mă concentrez la ce am eu de făcut şi las orice gând negativ departe de terenul de joc sau de antrenament.”

 

Întrebat dacă a fost deranjat de împrumut, Bic a recunoscut că totul s-a făcut pentru binele lui: „Am ştiut că este spre binele meu să plec, pentru că aveam mare nevoie de meciuri în picioare, nu doar pentru condiţia fizică, cât mai ales pentru cea psihică. În plus, perioada petrecută la Chindia m‑a ajutat foarte mult. Îi sunt foarte recunoscător domnului Viorel Moldovan pen‑ tru ajutorul oferit, a fost exact ce aveam nevoie în acel moment. La fel şi domnul Săndoi, chiar dacă cu dumnealui am lucrat mai puţin, a fost un antrenor care mi‑a acordat încredere, iar asta mi‑a prins bine. Le mulţu‑ mesc amândurora mult.

 

„Mi‑a plăcut Iaşiul în acest debut de campionat. Faptul că îl au pe bancă pe Pancu, un antrenor tânăr, din noul val, cred că e important pentru ei, mai ales că ştim cu toţii cât de bine îşi motivează Daniel echipele. Cu toate astea, eu cred că, dacă intrăm pe teren motivaţi şi hotărâţi să res‑ pectăm cu atenţie indicaţiile lui Mister, vom ieşi cu siguranţă învingă‑ tori de pe teren şi pentru a şasea oară la rând. Cred că ne recomandă unitatea grupului, faptul că suntem o familie cu toţii, fie că vorbim despre conducătorii clubului, despre jucători, staff sau despre oricare dintre angajaţi. Şi, bineînţeles, cred că vom avea un atu foarte important atunci când suporterii vor putea reveni în tribune, având în vedere cât de pasionaţi sunt. Noi nu avem nicio îndoială că împreună cu ei putem aduce trofee majore la Universitatea.”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.