Sport
Oltencele s-au prezentat onorabil în ţara campioanei mondiale

Echipa antrenată de Bogdan Burcea are ocazia revanşei sâmbătă, de la ora 18, în Sala Polivalentă, când va întâlni echipa daneză Randers.

Având la activ numai o singură prezenţă în Eurpa, acum doi ani, şi calificată în grupe după o „dublă” cu Debrecen, SCM Craiova a debutat în această fază a competiţei într-o sală frumoasă, Brest Arena din Brest, contra echipei locale, Brest Bretagne, care are în lot nu mai puţin de 3 campioane mondiale. Allison Pineau, Astride N’Gouan şi Cleopatre Darleux au câştigat acum o lună Mondialul din Germania cu naţionala Franţei, iar acum s-au aflat din nou faţa în faţă cu Dumanska, Florianu şi Ardean, pe care le întâlniseră şi la turneul final. Alte 5 internaţionale a aliniat formaţia din Hexagon: suedezele Idehn şi Sand, sârboaicele Pop-Lazic şi Stoilijkovic şi spaniola Mangue. Asta în condiţiile în care Brest a pierdut-o recent pe românca Melinda Geiger, plecată la Siofok, în Ungaria, după Mondiale. Franţuzoaicele au evoluat în acest sezon în grupele Champions League, unde au ocupat ultimul loc într-o grupă cu Gyor, Rostov şi Midtjyland, iar în campionatul intern ocupă locul 2, la 3 puncte de liderul Metz.

Deşi Bogdan Burcea a primit veşti proaste înaintea meciului, Pricopi, Tudor şi Rădoi accidentându-se,  startul de meci a aparţinut Craiovei, care a condus cu 6-2 şi 7-5. Totuşi, până la pauză gazdele au avut o revenire puternică şi conduceau cu 13-10, avantaj luat în decursul ultimului minut. Practic, atunci s-a făcut diferenţa în meci! Partea secundă a fost la fel de echilibrată, iar cu 10 minute înainte de final Brest conducea numai cu un gol, 22-21, însă a gestionat mai bine şi finalul reprizei secunde, impunându-se cu 25-22. Ca şi în deplasarea de la Debrecen, echipa din Bănie a beneficiat de un arbitraj bun, acum din partea unor arbitri din Benelux. Au evoluat pentru SCM Craiova: Yulia Dumanska, Florentina Stanciu (portari), Cristina Florianu 7 goluri, Valentina Elisei Ardean 5 goluri, Andreea Ticu 3 goluri, Zelijka Nikolic 3 goluri, Bobana Klikovac 2 goluri, Jelena Trifunovic 2 goluri, Patricia Vizitiu şi Carmen Şelaru.

Burcea: „N-am speculat contraatacurile”

Bogdan Burcea s-a declarat destul de mulţumit de prestaţia fetelor sale în Hexagon, mai ales ţinând cont de problemele de lot survenite in extremis, însă consideră că se putea mai mult totuşi: „Suntem bucuroși că am reușit să jucăm la același nivel cu adversarele noastre, în condițiile în care am avut unele probleme de sănătate în lot și nu am avut mai multe opțiuni. Cred că nu am reușit să profităm suficient de fazele noastre de contraatac, iar în unele momente jucătoarele de pe bancă nu au reușit să suplinească cu brio titularele” a spus antrenorul Craiovei.

Sâmbătă, de la ora 18, în Sala Polivalentă, SCM Craiova va întâlni formaţia daneză Randers, într-un duel al perdantelor din prima etapă a grupelor, nordicele fiind învinse cu 23-20, pe teren propriu. de Kuban Krasnodar, echipa vulcanicului antrenor Evgheni Trefilov. Secundul Craiovei, Dumitru Berbece, a prefaţat jocul din week-end, pentru care s-a montat suprafaţa de joc în Polivalentă încă de la începului acestei săptămâni: „Partida cu Randers va avea alte coordonate şi sperăm să obţinem un succes, care ar conta mult în economia clasamentului grupei. Fac un apel la suporteri să vină în număr cât mai mare să ne susţină”.  Randers este o echipă formată în principal din jucătoare autohtone, plus 4 suedeze şi o norvegiancă. Cea mai importantă handbalistă este Maria Fisker, în vârstă de 27 de ani, extrema stângă a naţionalei Danemarcei, care a evoluat acum două sezoane şi la CSM Bucureşti. HK Randers s-a calificat în grupe după ce a eliminat formaţia bielorusă Belaz Minsk. Echipa daneză este o obişnuită a acestei competiţii, în care a jucat finala în 2010, a fost semifinalistă acum doi ani şi a disputat sferturile de finală anul trecut. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.