Sport
Neagoe, Bergodi, Iordănescu jr şi Craioveanu sunt variantele pentru banca Ştiinţei

După demisia lui Cornel Papură, cauzată de cearta cu Mihai Rotaru, Universitatea Craiova caută antrenor. Partea bună este că suntem într-o pauză prelungită, existând mai mult de o lună la dispoziţie până la reluarea campionatului, partea negativă este că suntem în plin sezon, iar majoritatea antrenorilor sunt cub contract. Variantele cele mai plauzibile pentru banca tehnică sunt: Eugen Neagoe, Cristiano Bergodi, Gică Craioveanu, toţi fără contract, şi Edi Iordănescu, tehnicianul lui Gaz Metan Mediaş. 

Eugen Neagoe este principalul favorit să antreneze Ştiinţa, dar problema sa este că a antrenat deja două echipe în acest sezon şi nu ar mai avea dreptul să stea pe banca unei alte echipe. În acest sens, „Geană” şi-ar dori o dispensă, contactând deja un avocat. Cum practic am intrat în următorul sezon deja, ca şi perioadă obişnuită, ar putea obţine o derogare pentru a putea antrena din nou. Neagoe este oltean, fost campion cu Craiova, şi s-a declarat mereu un suporter al Ştiinţei, indiferent de echipa la care a activat. A fost mult timp în staff-ul lui Victor Piţurcă, dar în acelaşi timp a avut mandate reuşite la Pandurii, Iaşi, Sepsi, Dinamo sau Hermannstadt. Se cunosc problemele pe care le-a avut Eugen Neagoe tocmai într-un meci cu Craiova, pe când antrena la Dinamo, el suferind un infarct pe Arena Naţională. 

Cristiano Bergodi a negociat şi în iarnă cu Craiova, după plecarea lui Piţurcă, iar el este liber de contract după ce s-a despărţit de Voluntari. Chiar dacă nu ar ajunge imediat în România, are colaboratorii aici, respectiv Renzo Rossi. Bergodi ar rezolva şi situaţia lui Pigliacelli, compatriotul său, care a declarat că nu vrea să mai continue la Craiova. Deşi este străin, Bergodi cunoaşte campionatul, ştie limba, a dat de înţeles că şi-ar dori să antreneze Craiova, după ce a mai activat la CFR Cluj, FCSB, Rapid, Iaşi ASA Tg. Mureş şi Voluntari. 

Edi Iordănescu a avut rezultate bune la Pandurii, Astra şi Gaz Metan, este prieten cu Mihai Rotaru, cu care a mai negociat şi în iarnă, dar şi acum câţiva ani. Are dezavantajul că nu este un antrenor liber. 

Gică Craioveanu abia şi-a luat licenţa PRO şi nu a activat până acum nicăieri ca antrenor, dar a spus răspicat că îşi doreşte din suflet să pregătească echipa sa de suflet. Este unul dintre idolii suporterilor Craiovei, una dintre legendele clubului.

 

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.