Sport
Mirel Rădoi: „Vrem să facem presing, să avem reacție după ce pierdem mingea”

Selecționerul Mirel Rădoi nu se teme de Islanda și vrea să implementeze o mentalitate de învingător și în mințile jucătorilor echipei naționale a României.

Fazele fixe va fi un capitol la care „tricolorii” vor trebui să lucreze într-un singur antrenament, deoarece partida se joacă joi, de la ora 21:45: „E greu de spus ce adversar mi-aș dori în finala barajului, trebuie să ne concentrăm pe meciul cu Islanda. Nu avem decât un singur antrenament cu toți jucătorii și va fi greu de pregătit acest meci, dar nu vom trece peste fazele fixe. Jucătorii știu la ce să se aștepte la un meci împotriva unei echipe nordice, dar vom pregăti atent astfel de faze.”

 

„Vrem să facem presing, să avem reacție după ce pierdem mingea. Ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de departajare prin prisma factorului psihic. Vrem să le transmitem jucătorilor să câștige meciul în 90 de minute. După aceea ne-am gândit că nu putem anticipa cursul jocului și atunci vor pregăti și penalty-urile,” a mai spus Mirel Rădoi. 

 

Suporterii vor fi mereu în tribună, noi avem doar un mandat aici și nu vreau să le răspund pe tema Mario Camora. Mă tem cel mai mult de teren, mai ales că vremea e ploioasă în Islanda. Cred că meciul se va decide în plan tactic. Islanda nu ne poate surprinde cu nimic, știm că va juca în 4-4-2. Dar sistemul se schimbă în dinamica jocului și de aceea cred că tactica va decide învingătoarea. După accidentarea lui Coman a trebuit să ne gândim la un jucător de același profil și de aceea l-am chemat pe Mitriță. El ne poate aduce mari beneficii pe faza ofensivă. Este de apreciat decizia lui Iancu de a refuza să plece în Golf. Nu se poate compara nivelul cu cel din Europa. Nu știu de ce nu s-a făcut acel transfer. Ce mă bucură este că Denis Alibec a ales Turcia în detrimentul zonei arabe.” 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.