Sport
Mirel Rădoi: „Nu mi-a trecut prin cap să renunț”

Selecționerul Mirel Rădoi a susținut o conferință de presă pentru a prefața duelul dintre „tricolori” și Austria. Chiar dacă naționala trece prin momente foarte grele, având în vedere ultimele rezultate, Rădoi nu se gândește să „abandoneze corabia”. 

După eșecul din barajul pentru Campionatul European, 1-2, cu Islanda și înfrângerea umilitoare din Norvegia, 0-4, selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, are o misiune extrem de dificilă de a-i mobiliza pe tricolori pentru meciul cu Austria din Liga Națiunilor: „Cred că Austria va încerca să joace la fel ca în tur, cu un pressing avansat. Vor încerca să nu ne ofere spații. Pe linia de fund, vor încerca să joace 1 contra 1 în zona fundașilor centrali. Din punct de vedere mental, clar că Austria e favorită. Venim după două înfrângeri categorice, ca rezultat și prestație. În timpul jocului, se pot schimba multe. Și-n Austria am plecat cu șansa a doua, dar am reușit să câștigăm. Pentru foarte multe echipe apar schimbări, este această perioadă în care nimeni nu a putut să controleze lucrurile foarte exact. Nu știm exact pregătirea fizică a jucătorilor. Diferă intensitatea partidelor, iar de foarte multe ori apar schimbări. Din punct de vedere psihologic, fotbaliștii încă resimt lucrurile negative. Am avut o discuție cu ei. Încercăm și astăzi să reglăm din punct de vedere mental problemele. Vom avea la dispoziție un singur antrenament, așa cum s-a întâmplat și până acum. La nivel de mentalitate, va trebui să schimbăm cu toții ceva.”

 

Au apărut destule voci care îi cer demisia lui Mirel Rădoi, însă selecționerul spune că este conștient de presiunea pusă pe umerii săi și vrea să demonstreze că se ridică la nivelul așteptărilor: „Eu fac față presiunii. Îmi asum lucrurile negative. E normal să apară critici, mai ales că au fost și când eram pe locul 1 în grupa din Liga Națiunilor. Nu mi-a trecut prin cap să renunț. Am spus doar că această schimbare de generație tot va trebui făcută. Va trebui să găsim soluții să-i facem pe jucători să uite de cele două înfrângeri. N-am văzut declarațiile lui Hagi. Mă bucur dacă a fost optimist. Înseamnă că ne obligă și pe noi să jucăm bine, dar trebuie să se vadă pe teren. E greu de anticipat cât de repede sau târziu vei fi contestat. Mereu sunt critici la adresa selecționerului când nu sunt rezultate. Nu avem o problemă din acest punct de vedere. Nu ne-a șocat ceva anume în cele două meciuri. Nu am produs aproape nimic în ultimii 30 de metri. De-a lungul istoriei am avut probleme în acea zonă, inclusiv în perioada mea ca jucător. Trebuie să vedem ce soluții găsim, să creăm o mai mare dinamică și pericol pentru poarta adversă. N-am fost în stare să capacitez jucătorii pentru meciul cu Islanda, asta îmi reproșez. Atunci ni s-a rupt firul.

 

Văd o lipsă de reacție a jucătorilor, dar cred că vor avea o altă atitudine mâine. E clar că după aceste 4 meciuri la mijloc e duelul cu Islanda. Prin acea necalificare, am dărâmat tot ce s-a construit până atunci.Cum ar putea să ne spună nouă cineva pe cine să convocăm? Nu știu cine a făcut această declarație, dar habar n-am cum ar putea s-o probeze. Tot ce înseamnă echipa națională facem noi, staff-ul, nu nea Mihai Stoichiță,” a mai spus Mirel Rădoi.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.